Färsk timjan
Dagen lunch blev kotletter i svampsås med ungsteka palsternackor och potatis. Mycket gott och väldigt enkelt! Fast om du frågar mig så tycker jag vad som helst med timjan är fantastisk. Tro det eller ej men under all denna snö så hittade jag faktisk grön väldoftande timjan, vem har sagt att man bara kan odla örter på sommaren?


4 st fläskkotletter
Smör att steka i
½ tsk salt
200 g färska champinjoner
2 dl lätt crème fraiche
1 krm grovmald svartpeppar
½ krm cayennepeppar
1 pressad vitlöksklyfta
½ msk hackad färsk timjan
Salta och stek kotletterna i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Ta upp kotletterna. Skiva svampen och fräs i smör. Rör ner crème fraiche, peppar, vitlök och timjan. Lägg kotletterna i såsen och låt koka några minuter. Servera med ugnsstekt potatis och gärna lite palsternackor.
SV: jag kan göra ett inlägg om det någongång! tack! :D