Vinter rasar & vinden gör mig galen

 Åkt buss fram och tillbaka, gått hit och dit, ståt och frusit i värdens storm i ca 3 timmar och så denna jäkliga vind. Men nu sitter jag äntligen innan för stenväggarna till mitt eget hus.
Tanken slog mig för en liten stund sen att det är Valborg idag. Förra året spenderades i Sanda men ikväll tänker jag ligga hemma i soffan, kanske kolla på en film och sen gå och lägga mig tidigt, det mina vänner, är en riktigt bra kväll.
 
 
Två bilder från i fjol. 

Önskelista

 
White summer
 
 
 

Seriepermiär & stress

 Fick stressa som tusan imorse. Jag hade gott om tid, och helt plötsligt blev klockan jätte mycket och jag fick trampa som en dåre till bussen. Självklart hade jag ju motvind också, vill inte ens tänka på hur mitt ny plattade hår såg ut när jag var framme, hahah!

Till lite positivare nyheter. Igår hade vi seriepremiär i dam div. 4. Klockan 19.00 var det avspark på en solig konstgräsplan i Hemse.
Glidtacklingarna satt, passningarna kom rätt och en jäkla härlig inställning och fight genom matchen.
Och en visnt blev det med hela 7-1 tillslut, så underbart!
Älskar verkligen att vinna, bästa känslan i hela världen ♥ 
 
 
 
 
 
 

Pizza, Indier & Ett kylskåp med mat

 En massa Indeier är på besök i skolan och idag har vi lagat pizza åt dem. Så kom just hem från skolan, eller hem  och hem, är hos Jimmy och Emelie. Ingen hemma och kommer nog ingen på hela kvällen så jag får roa mig själv. Men det finns i alla fall mat i kylen, jag har några filmer på datorn och så packade jag ner jogging skorna i väskan så det lär väl bli en lite runda på klinte. om jag orkar mig upp ur soffan vill säga, satt så himla skönt, hahah ;)
 
 
 

Min värdefullaste ägodel

Som vanligt en lördags morgon sitter jag i köket och kollar på Masterchef. Tröttnar aldrig, hahah!
Efter det tänktejagnog gå och nörda mig lite med min favorit bok ♥
 
 
Detta är nog en av mina värdefullaste ägodelar. Hunger Games trilogin, alla tre böcker i en. Om mitt hus började brinna skulle jag deffinitiv springa tillbaka in fr att hämta denna.
 

Mera mat & lekstund

Kan inte dirket påstå att jag gjort så myckket vettigt sen jag kom hem. Jag har i och för sig dammsugit rummet men alla timmarna vid datorn överväger faktiskt det. Men jag har hunnit leka lite mer kameran och så tvingade mamma med mig ut att övningsköra en sväng, och det blir bättre de måste man erkänna, de blir bättre!
 
 
Kvällen middag: Quinoa med stekt kassler, halluomi och rucola

"Någon passande och lite rolig rubrik"

Hola! eftersom jag var klar med allt som jag skulle fick jag ta tidiga bussen hem, så jäkla skönt. Regnet har slutat och nu verkar det till och med som om solen bestämmt sig för att komma fram en stund. Fats mina planer för dagen är faktiskt att stanna inomhus och städa mitt rum, låter jätte kul va?
 

Regn & power ballader

Dagar som dessa när regnet öser ner vill jag mest av allt stanna hemma med ett stort täcke i soffan, några filmer och en stor kopp varm o'boy. Men  jag fick faktiskt ta och släpa mig bort till skolan idag. Med det största luvtröjan jag kunde  hitta och en spellista med power ballader. 
 

Kvällens middag - Recept

Efter några timmar i Näs änge tyckte jag det lät otroligt gott med lite lagad mat. 
Super snabbt, enkelt och så gott!
 
 
Pasta
Kassler
Soltorkade tomater i olja
Harricoverts
Mozzarella
Grädde
Chilli krydda
 
Koka pastan. Skär kasslern, och tomaterna i strimlor. Stek tillsammans med harricoverts några minuter i en stekpanna, krydda med lite chilla krydda, häll på grädde och stäng av plattan. Servera med mozzarella!

Tårta med vaniljkräm och klänningar

Så himla skönt väder det är ute idag! det har nästan slutat blåsa och solen är så varm och skolan. Idag i skolan hade vi NP på förmiddagen och efter det hade vi ca 40 min lektion men sen fick vi gå och äta tårta. Vi heter ju inte Donner gymmnasiet längre, utan u går jag på Gute skolan södra. Så de hissade en flagga, satt upp en skyllt och vi fick tårta med vaniljkräm och jordgubbar. Rätt så bra dag faktiskt. 
 

Det närmar sig sommarlov och har börjar kolla på lite klänningar. Visst jag slutar bara 1:a men har insett att jag behöver en kläning till lite andra kommande tillställningar, hahah ;)
Dassa står det mellan, både från H&M, så fin men kan verkligen inte bestämma mig..
 
 
summer time
 
 

Beliber







Lyckligare än någonsin och på väg tillbaka till verkligheten. Saknar ord, kan inte säga mycket mer än att detta helt klart var ett minne för livet.

obeslutsammhet och galenskap

Nu är mitt rum rent och fint. Kläderna ligger fint vikta i lådor och garderob, sängen är bäddad och på hyllorna är alltpå sin plats. Kvällen största problem är ännu att komma. Skall till Stokholm imorgon och vad som skall ligga i väskan har jag ingen aning om, inte vilken väska jag skall ha häller för den delen.. Men klockan kommer i alla fall stå på 05.00 och klockan 19.00 kommer jag, Mikaela Orleifson, stå skrikandes som en galning på gloen arena med Justin Bieber på scen. Så jäkla roligt skall det bli, och även fast vi står så långt bort som nog är möjligt så kommer kameran klicka hela kvällen.
 

Inspiration

Kan sitta på Pinterest i timmar. Så himla fina och inspirerande bilder. Älskar rummet högst upp till väänster, precis så vill jag bo ♥

handikappad men rätt så glad

För tillfället ligger jag på köksbordet med ny-masserade benhinnor och lindat knä. Blää, att det alltid skall vara något som krånglar. Hatar att inte kunna träna till 100%. Fast lite bättre blev de när jag kom hem och det lagas tacos i köket :)
Mera som hunnits med denna söndag är fotboll i stan. Gute vann sin första hemma match! Så kul det är att vinna, undrar när mitt lag skall börja inse det..

Glidtacklingar & falafel

Helt slut i hela kroppen, men på ett skönt sätt. Hade träningsmatch mot Hemses 98-99. Vi fick stryk, men rätt så rolig match. Jag fick glidtacklas så jag är nöjd. Nu är jag hemma hos Julia, och nu skall det lagas mat. Falafel och qiunoa, dör vad gott!

Mitt vårmode

Skall bli så skönt att få inhandla lite nya vårkläder, vart jag skall ha dem är ett senare problem, som jag nog har nämnt några gånger tidigare är min garderob full. Men i alla fall, blommigt, pasteller och mjuka, luftiga blusar ♥
Det underbara toppen längst ner till vänster fick följa med mig hem häromveckan, h&m 75:- 
 
 
wish list
 
 

Träning, träning och en nästan perfekt dag

Heej! På idrotten idag spelade vi lite pingis och körde ett riktigt kul och jobbigt byxnings/fyspass! Det här har varit en sån jäkla bar träningsvecka, har hunnit med hur mycket som helst och det är bara torsdag, mår så bra av att träna!
Tänkte nu käka lite så jag orkar mig igenom pingisträningen och fysträningen efter, Får avsluta kvällen med en kesella sen är denna dag perfekt ;)
 

Gräsfläckar på magen och strålande sol

En sådan fantastisk dag det är! Strålande sol och 16 grader varmt. Efter lunch greppade jag min kamera och begav mig ut i det härliga vår vädret. En sådan underbar känsla att känna solen värma i ansiktet, att vissla ikapp med fåglarna och krypa runt på mage bland snödroppar och diverse andra blommor jag inte vet namnet på, bara för att få den där perfekta bilden. 
 
 
 
 

Krypa ihop under sängen & dö av uttråkning

Heej! De iskall vindarna tycks äntligen ha lämnat våran lilla ö.
Men då har regnet kommit istället. I två dagar nu har vädret varit otroligt grått och bara super tråkigt.
Men då får man passa på att göra lite bra inomhus grejer.
Städa, plugga och fixa lite helt enkelt.
Får hoppas att de är dåligt väder imorgon så jag kan uynytta det på min lediga dag, haha,
Nej så kanske jag inte skall se på det. Det som egentligen hänger på om man får något gjort är den där jäkla datorn.
Har funderat på att ta en dator/telefon/tv-fri dag nån gång, se om det är skönt eller om jag tillslut skulle krypa ihop under sängen och dö av uttråkning.
 

Mina Bästa Springlåtar Just Nu

Slut i huvudet och i starkt behov av socker

En skoldag och ett reportage senare fick äntligen Mikaela lite tid över. Hänger just nu vid Jimmy, huvudpersonen i  våran svenska uppgit om att skriva ett reportage om någon, och är totalt slut i huvudet nu.
              J A G  B E H Ö V E R  S O C K E R .
En jäkla massa har hunnits med de senaste dagarna, storstädning, ett flertal träningar, några golfsvingar, ommublering av rummet och en del bilkörning, bland annat premiärturen på väg,
Vilket nästan gick felfritt i alla fall, hahah.
 

Internet åtkomst saknas

Hej! slänger in ett snabbt inlägg för att visa att jag lever. Har inget internet hemma så har kännt mig lite handikappad. Men oj så mycket jag fått gjort, haha! som sagt berättar mera senare för nu har jag lektion.
Glad måndag allisammans!
 
 
Instagram - Orleifson

Ny kategori

Har hur många bilder på datorn och hårdisken som helst, och bara en bråkdel av alla publiceras på bloggen. Så kom på ideen med en ny kategori, Ur arkivet. Opublicerade bilder, gamla som nya. Och eventuellt en beskrivning.
 
 
Turkiet 2013
 
Detta var utsikten från promenaderna på stranden, fyspassen i den mjuka sanden och synen från fotbollsplanen. Älskar utsikter, synd att jag då hamnat i ett så platt och tråkigt land som sverige.. 

Smoothie och serier

Var på Bagarns dennaonsdag också. De var hur lungt som helt så fick sluta halv 2 istället fr 3. Fick då helt plötsligt en massa tid över men har inte direkt spenderat den väl, haha. Kollat på serier, läst tidningar och slöat. 
Skall snart iväg på fotbollsträning så börjar väl bli dax att gra något ;)
 
 
Gjorde världens enklaste smoothie idag, och sååå god!
 
1 dl mjölk
1 dl vanilj yoghurt
1 dl hallon - frysta eller färska
 
Mixa, njut ♥
 
 
 
 

Dagens träning

Lugn Tisdag

Nationella redovisningen gick bra! Hoppas på ett C i alla fall. Är ledig nu fram tills lunch sen skall vi in till stan och göra något, väldigt givande inlägg Mikaela, haha, Här får ni en sneak på min outfit ;)
 
Köpte Armbandet i Turkiet, 20 kr, Älskar de!

Nationella proven

Ny vecka, nya saker att göra. Har engelska nu och förberedelserna för Nationella proven är i full gång. Detsamma med svenskan. Skall faktiskt redovisa imorgon redan. Så restan av min dag kommer jag spendera med en dator i knäet. Blää, jag som har så jäkla mycket spring i benen idag, kommer palla typ max 20 min.. Men vill man vara på topp få man ligga i. 

Solen verkar nu äntligen bestämmt sig för att stanna. Men även fast den värmer gillar jag inte de iskalla vindarna som hängt sig kvar sen vintern. Längtar så till sommaren ♥
 
 

Min helg i bilder

Har hunnit med en hel del nu i helgen. Myskvällar, ridtur, träning och en massa mat. Mycket att skriva så tänkte lägga upp lite bilder istället :)
 
 

Mat och husdjur

Hola! Ännu en solig dag vilket gör mig väldigt glad. Har ännu inte hunnit med något annat än ätit, läst kokböcker och ätit igen. Men nu tänkte jag ta med mig vovven på en promenad i skogen. Och en liten ridtur lär det nog bli också.
 
 
Min frukost. 
Fil och vaniljyoghurt. Hemma gjord musli, hallon och kiwi ♥

Mera träning & småkakor

3,5 km är nu avklarade i detta soliga härliga vårvädret. 19:44 minuter tog det, så har ännu lite att jobba på. Men som sagt, det är kul att ha ett mål! 

Idag har jag varit med klassen i Tofta och fixat på våran lärares bageri. Bakat småkakor, gjort kex, pratat Slender man och gjort musli. Nu tänkte jag köra lite styrka och sedan hoppa i duschen.
 
Bild från Turkiet
Mycket tränings insperation är det nu, och kommer att bli i framtiden. Men insperation kan man aldrig få för  mycket av. Och jag är så himla träningstaggad just nu!

Att skriva eller inte skriva

Idag så har jag varit i Visby med min klass och gått på lite studiebesök. Strand hotell, turistbyrån och resebyrån bland annat. Kom hem för ungefär 2 timmar sen och har i princip bara pluggat sen dess. Har en redovisning till Nationella proven om knappt 2 veckor och en novell som skall vara klar nu i veckan.
 
Blir så trött när jag skriver noveller. Så många tankar och ideer men får bara inte ner det på papper. Jag får ångest, tycker allt är rörigt, oklart och så slutar det med att jag dumpar hela lektionens arbete i papperskorgen och skriver en ny när jag kommer hem. Kanske skulle skriva en novell om att skriva en novell? Jag verkar ju ha rätt så mycket åsikter om de. 
 

Just do it

Provjobbet gick jätte bra och jag skall tillbaka nästa onsdag. Första fotbollsträningen tillbaka påön igen gick också bra, känns bara som jag har sämren kondis nu än innan vi åkte, haha ;)
När jag kom hem körde jag ett riktigt härligt fyspass al'a PT Fia. Inriktade mig på bålstyrka idag, något jag tydligen verkligen behöver träna vidare på. Men det är roligt att ha ett mål,
Det är därför jag gillar att träna, för jag älskar att vinna.
 
 

Turkiet 2013 del 2

 

Håll tummarna

Med klockan på 05.56 så tänkte jag nu gå och lägga mig. Skall nämligen och provjobba på Bagarns imorgon i hopp om sommarjobb :) Så de är bara att håll tummarna att allt går som de skall ;)

Det tar på krafterna

Skönt att komma tillbaka till skolan och träffa alla igen. Men kan inte direkt säga att det har varit en bra dag. Riktigt tråkig eftermiddag då jag verkligen inte kunnat koncentrera mig på uppgiften. Att också uppgiften var tråkigare än att räkna sandkorn gjorde ju inte direkt saken bättre. Blir bara så trött på skolan när läreren ger en saker som jag inte ser någon mening i och som de själva inte verkar ha någon koll på.. Skall ha och chilla lite ett tag, skita i skolan och se åka och träna, får försöka vända tillbaka humöret igen, man blir så trött av att vara arg...

Turkiet 2013

Bildbomb
 

 
Har ännu ungefär 400 bilder till, så det lär dyka upp mera. Men detta är i alla fall en kort sammanfattning av våran underbara vecka i Turkiet ♥
 

Sjukdomar

Kan inte säga annat än att jag är så glad över att vara hemma igen eftersom jag la mig magsjuk igår. Usch, mår bättre idag men det lär väl ändå bli en dag på soffan. Är så jäkla hungig idag bara! Levde på knäckemacka hela dagen igår, inte så gott i längde, hahah
Bilderna från Turkland är inlaggda på datan nu. Tänkte lägga upp dem i ett speciellt inlägg ikväll, så hålll utkick! 
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se