IV Fotografi

IV Kurser är jätte kul, och idag var vi ute i skogen vid lummelundagrottorna. Precis den typen av skog som jag gillar. Grönt och lummigt, och så lukatar det sådär härligt med skog efter allr regn.  Lövträd, stora stenar, några omkullfallna träd, en å som rinner genom skogen och ett litet vattenfall. Fick också prova på Lärarens super-tele-objektiv. Vägde ton gjorde det, hade en som på 600m och så tog det ju faktiskt sjuka bilder också! Nu vet jag vad jag skall önska mej i julklapp i alla fall, haha. 
 
 
Eftersom internet är döesegt kommer bilder en annan dag!

Restaurangeleven som köper färdig sås

Idol, tända ljus och lagad mat. Mysigt, ja, men mest av allt sitter jag bara och väntar tills Henke skall komma hem från träningen. Dör av trisstes. Blir så galet rastlös så fort jag lämnas ensam. Jag har städat, jag har diskat och jag har lagat mat. Men när inget mera finns att göra så blir det bara väntan, och det är väldigt tråkigt rent ur sagt. 
*
Men mat som sagt. Potatis i ugn samt kyckling i sås, receptet till detta hittar vi sorligt nog i en burk med färdigköpt sås bara hälls ner i stekpannan. Mina restaurang lärare skulle skämmas.. Färdigköpt sås är det samma som att servera rå kyckling, inte okej! Men, det går ju så mycket snabbare, och det blir ju så gott..
 
 
 

Nu är den äntligen här

För att vara Måndag tycker jag faktiskt att de här är en av de bättre dagara på mitt schema. Vi börjar inte förens klockan 9 vilket är underbart skönt. En timmes sovmorgon GÖR stor skillnad, speciellt efter helgen. På förmiddagen har vi börjat på kursen FörFör01 vilket är Företagsekonomi. Och nu har vi äntligen börjat med våra induviduella val. Och suprise, suprise, jag valde foto! Så nu för jag två dagar i veckan lov att springa runt och leka med min kamera, på skoltid!
*
Våran tv kom i början av helgen, så lägesrapporten är följande: Henke sitter välplacerad i soffan klistrad framför sitt Fifa och jag håller mej här borta i sängen och spelar Sims. Får passa på att låna tv:n när Henke är och tränar ikväll ;) Så skönt att slippa välja vad man skall se hela tiden och bara kunna zappa runt tills man hittar något som passar, eller duger, eller ibland när man kommer på sig själv med att sitta och kolla på något totalt meningslöst. Charmen med tv helt enkelt. 
 
 
 

Fotboll & Musli

Känns verkligen inte som skolan har börjat. Är inne på tredje lediga dagen i rad nu. Har tagit det rätt så lungt, kollat när Henke spelat fotboll, själv tränat fotboll, och där i mellan legat på soffan, käkat chips och kollat på fotboll på tv:n. Nu när man är hemma i Levide får man även passa på att utnyttja köket. Vårat kök i stan är ungefär lika stort som en garderob, så har ingen större lust att laga några storverk där. Inte för att det sker något storverk här och nu heller direkt, men det står i alla fall en plåt med väldoftande musli i ugnen just nu. 
 
 
Recpet: 
2 1/2 dl dinkelflingor 
2 1/2 dl fiberhavregryn 
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl hackade valfria nötter (jag hade mandel och hasselnötter)

2 dl torkade bär eller frukt

2 1/2 dl vatten
1/2 dl honung
2 msk rapsolja


Blanda vatten med olja och honung. 
Blanda de övriga ingredienserna, utom de torkade bären/frukten. Häll i honungsvattnet och blanda runt. Häll blandningen på en bakplåtsbeklädd plåt och sätt in i ugnen på 200 grader. Muslin ska vara inne i ugnen i ca 30 minuter, men var femte minut måste det röras om i blandningen så den inte bränns. 
Ta sedan ut och låt svalna. När muslin kallnat ska de torkade bären/ frukten blandas i. 
Recpetet kommer Härifrån!

Senaste

 
New in
 
Väst - MQ
Loafers - Skopunkten
Tygskor - InterSport

Om ett kylskåp

Fotoutbudet i mitt nya boende har inte direkt ett speciellt stort utbud. Dels för att allt bara är svart och vitt, dels för att det endast är 29 kvm, och sen för det tredje är jag tyvärr för lat för att släpa mig ut genom porten för att fota omgivningen. Till mitt försvar är faktiskt vädret urkast ute. Det blåser och regnar om vartannat och jag har varken regnjacka eller en vattentät kamera.
Nu när 4 lediga dagar väntar så blir lägenheten tom och vi åker hem över helgen. Det jag längtar något hemsk efter är ett kylskåp fullt med mat, som någon annan köpt och lagat. Haha, grejen med vårat kyksåp är att ja, det är fullt. Men det är väldigt litet så det är inte speciellt svårt att fylla, och det går nästan ännu snabbare att tömma det om ni förstår vad jag menar. Men men, det är livet som student helt enkelt, och om jag skall var ärlig trivs jag riktigt bra med det här livet!
 
 

Rapport från lägenheten

Skriva inköpslistor och lyssna på grannen som tydligen gillar att öva på sin bas såhär på kvällarna. Det kan man säga ät en sammanfattning av vad som förigår i lägenheten just nu. Eftersom människan med basen tyvärr inte är något musikaliskgeni har jag nu fått på Idol som bakgrundsljud istället. Snart är även min sambo, som jag äntligen får kalla honom, tillbaka från träningen. Och eftersom jag redan nu börjat öva på min framtida karriär som hemmafru börjar det bli hög tid att ställa sig vid spisen och fixa fram en middag att ställa på bordet!
 
 
 
 

Ett liv utan television

Och så var skolan igång igen. Eller igång är väl synd och säga efter en titt på den här veckans schema, lekdagar och ledig torsdag, fredag. Dummt att gå ut för hårt kan jag tycka. Känns faktiskt skönt att börja igen. Det är mycket nytt eftersom skolan flytatt in till stan, men tror samtidigt att det kan bli väldigt bra. Och sen tycker jag det är rätt så roligt när något händer, och allt bara inte är detsamma dag in - dag ut. 
*
Något som gapar väldigt tomt här i lägenheten är bristen på en tv kan jag säga. Den är beställd och tänkt att anlända redan nu i veckan. Men väntan tills dess är olidlig. Har sett igenom de filmer värda att se på datorn, och nu har jag till och med laddat ner första säsongen av Luftenshjältar för att fördriva lite tid här. Tur att vi är två som bor här så jag har någon att bråka med när tålamodet till att sitta stilla tar slut. 
*
Nu försöker jag tagga upp mej till kvällens match. Har samling om en halv timme så måste nog snart rulla ur soffan och börja packa. Gotland Södra - P18, avspark 19.00, Visborgsvallen. 
 
 
Tack för att jag i alla fall har en dator, annars hade nog Henke till slut blivit tvungen att kasta ut mej eftersom jag hade blivit så ofantligt rastlös. 

Ny inflyttad

Mitt sista arbetspass för den här sommaren hade jag i Tisdags och mina lediga sommarlovsdagar efter det har i princip gått åt allihopa åt att flytta. Jag och Henke är nu inflyttade i en liten 1:a på Siriusgatan i Visby. Så himla skönt när sakerna äntligen börjar komma på plats, att kylskåpet är fyllt och att man faktiskt börjar känna sig hemma här. Jag gillar den här lägenhet, den kanske inte är så stor med sina 29 kvm, men den är mysig. Och desto mindre yt, desto mindre att städa, eller hur ;)
 
 

Några Dagar I Göteborg

Blir lite smått deperimerad när jag inser att det bara är 8 dagar kvar tills skola börjar igen. Men tycker i alla fall inte att jag slösat bort den hä sommaren som jag först trodde jag skulle göra. Just nu är jag nyligen hemkommen från Göteborg faktiskt. Var där tillsammans med Henkes familj.
*
Till att börja med blev jag av med min berg-och-dalbana oskuld på Liseberg. Från att i princip hata karuseller av alla dess slag kan jag säga att jag till och med längtar tillbaka dit. En annan sak som man ju inte får missa om man är i Göteborg är ju Gamla Ullevi. På planan stod IFK Götebrog mot AIK. Stämming var på topp! Och med en mäktigt tifo och klacken som sjöng för fullt verkade det här bli en riktigt trevlig tillställning. Det var det också, fram tills AIK gör 1-0, en Göteborgare får rött kort och därefter AIK stänger matchen med 2-0.
Det var ju kul att vara där osv, men det hade ju varit roligt med ett annat resultat.. 
Innan det var dax att åka tillbaka till ön igen blev det ju såklart också en dag av shopping.
Ny koftor, en tröja och två par skor hänger och står nu och ser väldigt bra ut i min garderob!
*
Det där var väldigt kort och sammanfatta av våra 5 dagar i Göteborg. Men riktigt mysigt var de i alla fall, och känner att det är en stan jag gärna vill besöka flera gånger. 
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se