Den obligatoriska månbilden

Ingen kan väl ha missat super/blodmånen som var häromkvällen. Så otroligt svårt att fånga på bild! Men efter en stund kämpandes ute i kylan fick jag i alla fall något. Sen när ett enda stor moln la sig över hela himlen gav jag  upp hoppet och gick in igen.. 
 
 
 
 

Kattsällskap

En regning ledig dag. Då finns det inget annat att göra än att spela sims om ni frågar mig! Med uppsnacket inför Göteborg-Sundsvall på i bakgrunden och med katternas sällskap känns det rätt okej att bara ta det lungt ikväll.
 
 
 
 
 

Låtsaskväll

Frukost är lätt mitt favorit pass att jobba. Du börjar tidigt, gör i ordning allt, väntar, När gästerna gått sätter du dej sälv och äter frukost sen bara plocka in allt och åka hem. Började 7.30 och varhemma igen redan 11.30. Så himla skönt. Eftersom jag var hemma så pass tidigt passade jag o Henke på att umgås lite eftersom båda skulle bort ikväll.
Älskar att låtsas att det är kväll, haha förstår ni vad jag menar? Man drar för gardinerna och kryper ner i sängen. Med en film på datorn och en tallrik chokladbollar var det en toppen eftermiddag. Vi såg på
Micke & Veronica, tycker svenska filmer kan va väldigt pinsamma och jobbiga, men den här var lagom och faktiskt rätt så kul. En mysig kärleks komedi, rekomenderar!
 
 

Lugnet

Jag skulle nog vilja kalla mig för en morogn människa. Klarar inte av att vara uppe sent på kvällen och somnar alltid på soffan. Sen kan jag inte säga att jag är uppe med tuppen varje morgon. Men när jag väl är det, kan jag känna mig rätt så pigg. Piggare på ett annat sätt än dom dagarna då man sover till klockan 12. Sen är det något med lugnet som jag gillar. Allt är så tyst och stilla. Naturen har inte riktigt vaknat än.
Önskar att jag var bättre på att gå upp tidigt. Älskar långa frukostar i den där stillheten. Man känner ingen stress över huvudtaget, det är en så himla skön start på dagen. Härom morgonen var det just en av de där fantastiska stunderna. Skulle tyvärr iväg till jobbet men var bara tvungen att gå ut och försöka fångan den underbara morgondimman på bild
 
 
 
 
 
 
 
 

Mitt Nya Jobb

Fredagen till ära fick det bli Pizza till lunch innan jobbet. Vilket jobb då kanske ni undrar och det skall jag berätta nu. Nu är kontraktet påskrivet och jag arbetar nu officiellt på Fröjel Resort. Känns verkligen jätte bra där! Jag har mycket varierande arbetsuppgifter vilket jag verkligen gillar. Blir lätt uttråkad om man bara gör samma sak dag in dag ut, men så är de verkligen inte här. Sen är det faktiskt väldigt skönt att ha ett jobb igen
 
 
 
 
 

Podcasts

 
 
 
 
Är så himla fast i podcasts nu. Lyssnar jämnt, i bilen, på promenad, när jag springer, städar, skall sova, hela tiden! Eftersom jag vaknade hyfsat tidigt imorse passade jag på att sätta mig och äta frukost, slösurfa lite och lyssa på Isabel och Rebeccas podcast. Bra start på morgonen, speciellt när det är mörkt, kallt och regningt ute.

Vart finns dom?

Hösten kan nog vara min favorit årstid vad gäller mode. 
Något jag aldirg anser att jag kan ha för mycket av är Jeans, skor och klockor. Snygga detaljer som passar till allt och kan höja tråkiga plagg. Jakten på de perfekt jeansen har jag än inte gett upp. De skall hålla formen, inte för långa, inte tappa färgen och sen sitta perfekt. Var finns de bästa Jeansen?? 
 
 
wantis
 
 

Choklad,choklad

Tid är ju i alla fall något jag har gått om nu för tiden. Ändå känns det som jag får alldeles för lite gjort. Men häromdagen masade jag mig i alla fall in i köket och bakade kakor, något jag sagt att jag sakll göra nu i snart 3 veckors tid. Galet goda chokladkakor, saftiga, lagom sega och bara en bomb med choklad helt enkelt!
 
 
 
 
 
 
RECEPT
 
225 g smör
1 3/4 dl socker
1 lätt vispad äggula
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl hackade hasselnötter
1 dl hackad mörk choklad
 
Sätt ugnen på 225 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Rör ihop smör och socker, blanda sen ned äggulan. Sikta ner de övriga ingredienserna och tillsätt sist de hackade nötterna och chokladen. 
Jag använder mig alltid av en glasskopa när jag skall dela upp degen, men det går bra med en vanlig sked. Rulla till bollar och platta sen till lätt med handflatan. De flyter bara ut jätte lite så du bestämmer själv hur tunna/tjocka du vill ha dom. 
Grädda sendan i ugen 12-15 min, jag tog 12 då blir de sådär härligt sega o saftiga. 
 
Vill du göra sånna kakor som på översta bilden trycker du bara en liten grop i mitten av kakorna med tummen innan du kör in dom i ugnen. Efter låter du dem svala i 5-10 min sen klickar du i en sked hasselnötskräm.
 
 

Jersey

Redan drygt 2 månader sen jag var på Jersey. Längtar så himla mycket till 2017 då det är vi som håller i spelen! Så härlig stämning och rolig upplevelse. I och med att det gick så bra som det gjorde på mitt första spel och att vi tog första steget upp på prispallen känner jag redan hur guldsuget drar i en!
 
 
 
 
 
 

My precious

Här är den, min nya kompanjon. Jag vet verkligen ingenting om datorer och mina krav på en dator var följande:
1. Bra minne 2. Skall klara Sims 4 3. Bakbelyst tagnentbord
Kraven är skyhöga! och efter en del letande hittade jag en dator som i alla fall uppfyllde 2/3 krav.
Riktigt nöjd är jag ändå. Den är väldigt simidig och tyst vilket jag verkligen uppskattar. 
En väldigt bra allaround dator helt enkelt!
 
 
 
 

Mycket nytt

Idag är dagen då jag faktiskt tänkte ta tag och göra lite saker! Har verkligen inte haft någon lust till nått den senaste tiden. Men nu börjar jag bli trött på allt stök och skräp som är här så nu måste det hända något. Det var då kanske inte optimalt av mig att sätta mig framför datorn, men måste ju få ta det lungt en liten stund idag i alla fall. 

Lagom när katterna tuffat till sig och gjort sig hemma i Tofta var det dags att flytta. Med en massa skumma saker varje dag och för att inte tala om alla andra katter tycker jag att de är duktiga. Tänkt dig själv om du möter någon som är 3 gånger så stor som dej och dessutom fräser. Då är man inte så tuff. MEn sammtidigt är det ju så spännande och man måste ju bara smyga efter och nosa lite
 
 
 
 
 
 

Nyflyttade

För tillfället är jag nu mera bosatt ute i Levide igen. Jag och Henke bor i en av flyglarna här, tillsammans med både hund och katter. Än så länge bor vi mest i IKEA-kassar då ingen riktigt orkat ta tag i det här med att packa upp. Men tv är uppe i alla fall och vi har en säng. Dock ekar kylskåpet ännu väldigt tomt så vi är i princip lika mycket inne i stora huset som vi är här. Häromkvällen bjöds de på inflyttningsmiddag i form av Sushi, så himla gott! Tyvärr finns det otroligt dåligt med Sushi restauranger ute i Levide så vi äter det väligt sällan.  Kanse borde prova att göra egen, jag menar hur svårt kan det var. Jag är ju trotts allt utildad, typ. 
 
 
 
 
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se