Nybakat scones och nyfiken hund

Idag blev det lite jobb i änget och efter det en fika med nybakade scones och kakor. Strålande sol, + 23 grader varmt, blommor över allt och en dreglande hund mitt i allting, kunde inte bli så mycket trevligare, haha ;)
 

En dag utan måsten

En helt lledig dag från en massa måste väntar. Älskar att få planera min egen dag, blir så trött när andra bara tjatar om en hel hög med saker jag måste göra. Men lunchen skall lagas, gräses skall klippas, en löprunda vore underbart och kanske skulle jag dra upp till fotbollsplanen en stund? Vi får se, dagen har ju bara börjat!
 

Världen bästa katt

Idag har jag lärt mig tvätta, gjort en kullebytta, haft klänning på mig, skrivit en lista, skrattat, spelat sims (skräll) och fotat. Jag gick ut med tanken att det var hästen jag skulle fota men jag blev distraherad och fick typ 783 bilder på katten istället. 
 

Och så var jag hemma igen

Gick upp, åt frukost, fixade mig i ordning, cyklade till bussen. Hade mentorstid i en halv timme, fick åka hem igen. Jahapp. Nu sitter jag alltså hemma i soffan och tänkte spela lite sims. Inget mig emot men lite bitter ver att jag steg upp i onödan imorse.. 
 

Fotografering



 



 

Att fota människor

Mösspåtagningsmiddagen var jätte kul och allt gick bra. Väldigt skönt med en sovmorgon imorse och framåt eftermiddagen kom Lina förbi. Vi åt muffins, kollade på Disney film och sen fick hon agera fotomodell när mitt fotosug slog till. Skuttat runt på rapsfält och hoppat från stockar är sådant som man kan få göra då. Gud vad kul det är att fota människor! Det skall jag börja göra oftare, så är du sugen på att modella lite säg bara till! :)
Här får ni en liten sneak från idag så dyker resten upp senare. Detta är en av mina favorit bilder <3

Jobb & Bilkörning

Nu är jag på väg till skolan. Idag är det mösspåtagningsmiddag och våran klass ansvarar för maten. Lär vara där hela kvällen, men det som är jobbigast är att det verkar som om jag måste köra till klinte (!) så om du har planer på att ut och köra, gör inte det

La Vie

Hade ju min sista dag på praktiken häromdan och när jag gick fick jag med mig ett litet paket. När jag öppnar de hittar jag dessa två super fina armband. Älskar dom, så himla fina. La vie överlag har smycken helt i min smak. Vet inte hur många gånger jag stått bakom disken och kollat in den glittrande smyckes hörnan, haha, TACK!
 

3 timmar av ingenting

Detta kommer bli en lååång dag. Åkte till skolan i tro om att jag i alla fall hade en lektion, men nej.. Försöker intala mig själv att jag inte åkte hit i onödan för jag skall faktiskt göra ett prov. Men efter som det är 3 timmar tills dess och jag sitter här ensam så känns det inte så värt. Som tur är så har jag en hög med filmer på datorn och lite Big Bang Theory så jag klara mig nog, hoppas jag, suck..
 

Nya skor & pippihuset

Hej! Känns som jag varit över allt förutom hemma, framför allt i Visby.I tisdags var sista dagen på min praktik på La vie och idag har vi varit med klassen och fikat i pippihuset på kneeipbyn och så blev                                 det ett studiebesök på Hotell 1.                                                                                                                                                Efter det fick jag lite tid över innan bussen gick och bestämde mig för att spendera den på h&m. Och ett par super snygga skor hittade jag! Skall visa senare. Nu skriker snart min mage efter mat så får väl göra något åt det ;)

Sånt som inte händer i verkligheten

Igår hände något väldigt konstigt. Typ sånt som man läser om eller helt enkelt inte händer en själv. Min lärare ba att få prata med mig. Jo visst sa jag och väntade mig väl något angående betyg eller något liknande. Men istället kommer dess ord "Du har vunnit en resa till Syd Afrika". Såg säkert ut som en rikitg fågel holk samtidigt som jag hasplade ur mig "ehh, jahapp, men..?!"
Orkar inte förklara så detaljerat för har inte smält det helt själv än. Men det skolan fick stependium och mitt namn stod med. Den 15 Juni åker jag med tre lärare ner till Syd Afrika i 10 dagar. Ofattbart.
 

Ett A4 och sen vidare till mentalsjukhuset

Heeej! Efter några timmars svenska har jag nu insett att jag aldrig skulle kunna skriva en bok. Under flera månader är allt jag åsta kommit ett A4 på min novell. Skulle sluta med att jag blev galen och förmodligen inlagd nånstans. 

Vädret är i alla fall underbart och nu är sommarvärmen verkligen här. Så jäkla skönt att få plocka fram short och sandaler.  
 

 

Eurovision i gott sällskap

Eurovision song contest 2013 i Malmö, kollar du? Det gör i alla fall jag, och inte ensam. Jag sitter hemma hos Zenita med Julia, Lina och Petra. En tradition som började för ca 4 år sen och innefattar tacos och mello. Lite för många bidrag är det dock, tröttnar typ en 5 stycken, hahah. Tur att jag är i gott sällskap, som gör väntan på sveriges bidrag och röstningen så mycket roligare.
 

Uppskattning

Vet inte om det är att mitt fotoöga som öppnat sig ännu mer, om jag bara börjar bli äldre och klokare eller att jag helt enkelt bara börjat se mig omkring. Har tjata om att jag har tagit kort på allt i detta hus sammt trädgård. Men ändå, nu när jag går ut med kamera bli jag lika överraskad hur vackert det är, har så börjat uppskatta hur jag har det. Speciellt nu när våren är kommen. Idag när jag var ute var jag tvungen att läga ifrån mig kameran och verkligen ta in naturen med egna ögon istället för genom en kameralins. Det skall jag börja göra oftare. 
 

 
 

Roadtrip med RL-12

Idag har det varit en helt underbar dag! Solen har stekt som bara den och det har minst varit +25 typ hela dagen. Som tur var har jag inte suttit instäng i ett klassrum, utan vi gjorde en lite roadtrip till norra gotland med klassen. Blå lagunen, Lickhammarsvik och Slite var några av stoppen och så skall vi inte glömma vårat lilla äventyr på Furillen.
 

Enjoy life, it's Delicious

 
Enjoy life
 
 

Så trött

En dag på praktik, en fotbollsmatch i benen sen igår och nu är jag på väg till nästa. Gissa om jag ser fram emot min sovmorgon imorgon

Moa 1 år - Bilder

 

Bröllop, barndop & barnkalas

Nu skall jag äntligen krypa ner i sängen efter en lång helg med bröllop, barndop och 1 års kalas. Helt slut verkligen, och imorgon är det dax att återgå till skolan.. Men, men.
Idag har jag som sagt varit på ett års kalas för lilla Moa. Fika med chokladbollar, bullar och tårtor och sen avslutades kvällen med lite spontan pizza. Kamerna fick följa med men datan vill  inte sammarbeta och jag vill sova, så bilder får ni nån annna dag.
 
 
 

Oväntat och ovälkommet besök

Idag hade vi en liten besökare i huset. En liten, liten baby snok hade hittat sig in hos oss. Vi la honom i en liten ask i fönstret, förstå paniken när vi skall titta till honom senare och han inte är där, hahah. Som tur va hade han inte kommit så långt så vi hittade honom och släppte ut honom i det fria. Men jag kan säga att han är inte välkommen tillbaka. Mössen och spindlarna som springer här ibland har jag vant mig med, men skall det börja hänga en massa ormar här också då flyttar jag. Värre än fångarna på fortet snart ju...
 
 

Foodlove

Rabarberpaj ♥
 
 

Lata dagar

Undrar varför ingen i min familj skaffat en IPad tidigare, så jäkla skön att jobba med. Min katt brukar alltid lägga sig över typ hela datan när jag sitter med den i knäet, men nu får jag plats med båda ;)

Sjukt tråkigt väder ute, så idag tänker jag stanna på soffan, kanske baka lite och spela sims. De gillar vi!

Premiär och invigning på fotbollsplanen

Så himla härlig dag. Har fått städa rummet, legat och chillat, kört ett styrke pass och sedan cyklade jag upp till planen så spealde jag och Ruth lite boll. Premiär träningen på gräs och också för mina ny fotbollsskor! Så himla sköna men det är väl typiskt att de tråkigaste skall vara de skönste, hahah ;)
 
 
Instagram - Orleifson

Tomatsås & Ringmur

Idag har jag varit första dan på min tredagars praktik. Ätit lunch i den underbara solen i en park. Skrattat jobbigt mycket. Lagat tomatsås. Haft knytkalas med Jennie. Kollat på två halva filmer. Fingrat på Ipad mamma köpt idag. Mycket bra dag, och mycket nöjd Mikaela sitter i soffan och kollar på tv med tända ljus.
 
 
 
Man blir bortskämmd när man bor på en fin plats. Man går runt i det hela tiden och ser sig aldrig riktigt omkring. Behöver verkligfen ta med kameran till stan oftare för att fota. 
 
 

Fotboll och vita byxor

Vilken värme som har kommit! Igår stod jag på fotbollsplanen i bara shorts och t-shirt. Så skönt att känna vinden direkt mot armarna när man springer och gymmikulora som stuttsar mot huden i en perfekt bryting. När jag kom hem så var grillen tänd och helgen kunde inte slutat bättre.

Idag har temperaturen legat på 20 grader och större del av skola dagen har spenderats ute på nån ballkong eller mot en husvägg, i vita byxor och jeans jacka.
 
 

Project 24 - In a Store

För typ tusen år sen la jag ut den här lista och tyckte det var dax att ta tag i mitt fotande, nu är det dax igen, på riktigt, hahah. Kopiera gärna och gör litsan ni också, skulle vara kul att se!
 
22. In a Store
 

One piece & modevisning

Hemma i soffan med One piecen på, och så trött jag är. Gått, stått och åkt bil. Varit och kollat på modevisning längs adelsgatan, sett Gute vinna sin match med 1-0 i 90:onde minuten och shoppat lite, riktigt nöjd med vad jag hittade, kommer mer om de imorgon!

Lite bilder från modevisningen
 
 

Min underbara frukost

En underbar pannkaks frukts, min helg kan inte brja bättre. Solen strålar och värmer, jag skall in till visby, fotografera och kolla på fotboll. En lördag kan inte bli bättre!
 
 
 
Pannkakor, keso, drottningsylt, banan, apelsin, pumpafrön och choklad. Typ bland de godaste jag ätit ♥

Nu är det ta mig fan vår!

Vilken undeber fredag! Varit i skolan, legat ute i solen, spelat fotboll, hämtat katter i Follingbo och nu sitter jag mätt och njd och kollar på Disney film. Snart väntar hockey och mjukisbyxor, Fredagsmys mode ON
 
Gått och nynnat på denna låt hela dagen, Älskar den!
 

Livet, som det egentligen är

En kvart före avsatt tid svänge vi in med bilen mellan de två flaggstängerna. Humöret är på topp, efter en skoladag, ingen middag och 40 minuter bildfärd genom skog, skog och lite mera skog. När bildörren slås igen bakom mig kommer stanken som en väg slåendes mot mig. Fiskmåsarna skriker, stanken gör mig bara ännu tröttare och varenda kvadrat centimeter i skogen intill är full av allt från smörpaket, kvitton, golfbollar och en backspegel. 

Idga har jag varit på Roma soptipp med fotbollslaget och plockat skräp. Väldigt mycket skräp. Låter kanske lite konstigt men vi går inte inne på själva soptippen utan runt utanför och plockar sånt som blåst bort. 
Tänkt vilket långt och intressant inlääg jag lyckades få ihop med ämnet soppor.
Som värsta miljö aktivisten ju!
 
 
 
 

Ur Arkivet

 
17 Augusti 2011 - Nybyn, Västerfärnebo
 
Ridhuset i den gamla ladgården. Älskar känslan, lite så där lagom lantligt men ändå rustikt. Ett par nya dörrar och till och med jag tänka mig att rida bara fr att få hänga där.

Recept - Raggmunk med bacon & rödlök

 
 
 
 
 
 
 
4 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Arla® mjölk
  • 1 st ägg
  • 800 g fast potatis
  • Smör
  • ½ rödlök
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Servera med bacon, cream fraich och lingonsylt.
 
 

Kreativiteten flödar men inspirationen står still

Första Maj var det och idag kommer bli en bra dag. Inte för att jag har något planerat, bara känner det på mig. Medans jag väntar på att kameran skall ladda upp så blir det lite städning och allmänt små fix på rummet, tänkte faktiskt göra ett inlägg om mitt rum så det bland annat är dagens projekt. 
Jag känner hur kreativiteten flödar idag, men just när det kommer till bloggen har jag varit tvungen att tvinga fram saker. Kommer verkligen inte på något intressant, så är det något ni vill se mer av/ mindre av så lämna en kommentar!
 
 
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se