Året 2013

Att året 2013 har varit ett av de bästa på länge är inte bara något jag säger. Jag har fått uppleva så sjukt mycket och lärt mig lika mycket där till. Detta kommer verkligen vara ett år att minnas och jag tycker faktiskt det är synd att det redan är över.
 
 
I början av året gjorde jag en resa till Turkiet med Fotbollslaget, underbara minne och härliga stunder i solen och på fotbollsplanen
 
 
Straxt efter det Upplevde jag något helt fantastiskt som ännu räknas till den bästa stunden i mitt liv, jag såg nämligen Justin Biber live i globen.
 
 
Jag har ätit, samt lagat en jäkla massa mat i år. 
 
 
Sammt tagit vara på tillvaron. Jag som bor på landet har först nu, 17 år senare börjat inse hur fantastiskt bra jag faktiskt har det. Jag har fått en otrolig relation till naturen och skogen runt omkring mej.
 
 
På tal om relationer har dessa två underbara själar lämnat oss ♥
 
 
Men istället har jag fått ett starkare band till denna lilla grabb, som jag nu älskar så villkorslöst och inet klarar mig en dag utan.
 
 
Familj och framför allt vänner har varit en sjukt stor del av det här året, Jag har haft så otroligt många fina stunder med dessa tjejer och skrattta så mycket att jag lär leva i alla fall minst 10 år extra. 
 
 
Sommaren kom och jag fick vara med om en helt underbar 10 dagars resa till Sydafrika. Där jag lärde mig både det ena och det andra, speciellt om mig själv.
 
 
Endast några dagar efter att jag kommit tillbaka till verkligheten här på ön var det full fart dirket med både sommar jobb och även mitt första fotojobb som bröllopsfotograf. 
 
 
Sommare gick och det blev en hel del dagar vid stranden, medeltidsmarknaden, Så mycket burgsvik såklart, fotbolls EM och för min del en hel del träning, speciellt cyklande. Både med och utan katt ;)
 
 
Men även denna sommar tog slut och hösten kom. Den bestod av en hel del resor till fastlandet med blandannat ett besök på choklad mässan. Men det som den här hösten ändå bestått mets av är nog fotograferandet.
 
 
Den här hösten har verkligen bara flugit fram så snabbt att jag själv knappt hunnit med. Blev alltid lika förvånad varje gång jag stannade till och tog en titt i kalendern bara för att upptäcka att datumen var betydligt högre siffror än jag förväntat. 
 
 
Det blev vinter också, även om det bara varade några dagar, men det var ändå tillräckligt för att få upp julstämmningen, I alla fall lite grann.
 
 
Nu är julen färdigfirad och idag är det nyårsafton. Ikväll kommer man att äta god mat, umgås med nära och kära och senare vid tolvslaget, jubla, skicka upp raketer, håll om den man tycker om lite extra och sedan lova en massa saker som troligtvis bara håller de kommande veckorna. 
 
Jag vill önska er alla ett gott nytt år, men framför allt tacka alla underbara där ute som gjort detta år till det bästa på väldigt, väldigt länge ♥
 
 
 

One ring to rule them all

Började dagen med att jag vakna både pigg och utvilad. Någon timme senare kom Julia på besök och det är i princip henne jag spenderat hela dagen med.
Men när hon åkte gjorde jag det jag gillar bäst. Jag stängde in mig på mitt rum och hoppade ner i sängen med en massa kuddar och en film på tv. Bestämmde mig för några veckor sedan att jag skulle se igenom all
Sagan om ringen filmerna klokt, och nu typ 3 veckor senare är jag igenom, haha!
Kom ihåg att de var långa, men inte så långa ;) Riktigt bra filmer dock. Blir dock sjukt sugen på att åka till Nya Zeeland, och att lära mig att skjuta pilbåge. Ju längre in i filmern jag kom desto mera insåg jag att den största anledningen till att jag gillar dom så mycket är alverna, och speciellt den där Legolas. Jäklar så cool han är, helt sjukt! Och att det är Orlando Bloom som gömemr sig under de där spetisga öronen gör ju inte saken sämmre ;)
 
 

Stressad av klockan

Känns som om jag är överallt förutom hemma just nu.  Sammtidigt så känner jag att ja inte får ett dugg gjort.  Som att sova sig utvilad till exempel.  Imorse vaknade jag klockan 4.03 och var verkligen hur pigg som helst.  Sammtidigt hade jag verkligen ingen större lust att lämna sängen och desto flera timmar som gick och ju närmare tiden tills mitt alarm skulle ringa blev jag bara mer och mer stressad.  
Men jag somnade tillslut och när sen alarmet väl ringde, sket jag totalt i det och sov en stund till.  Det visade sig vara en jätte dålig idé, då jag istället för att känna mig utvilad fick stressa som en tok för att komma iväg i tid,  och det blir man ju inte direkt piggare av.  
När jag kom hem var en lång varm dusch precis vad jag behövde innan jag kröp ner i sängen igen med Sagan om ringen på tv skärmen.  Efter det orkade jag till och med att vara glad och social då vi hade gäster hos oss,  och det fanns även lite ork till att åka till klinte och hänga med både syster och bror.  Trevligt slut på denna vecka och nu ser jag verkligen framemot att få sova,  och då helst utan att vakan mitt i natten.  
 
 
 

Utmattad & blåslagen

Det här med att fira jul tar verkligen på krafterna. Efter dessa dagar med full fart är jag verkligen helt slut. Men det har varit en riktigt bra jul. Jag har umgåts med familjen, ätit en massa mat och fått jätte mycket fina presenter. Bland nnat ett par schyssta högtalare, ett nytt objektiv, böcker och så en del inredningsgrejer till rummet. Så för tillfället försöker jag använda så många av mina presenter så möjligt då jag lyssnar på musik, försöker få allt på plats på rummet och sammtidigt fotar.
Igår vart jag i Visby och spela fotboll. Gick väl lite sådär då vårat lag inte är speciellt sammspelata ännu, men vi kom inte sist och för en gångsskull är jag hyfsat nöjd med min insatts. Fick till och med en lott som pris för matchen lirare, inte för att jag vann något men tanken var ju fin. 
Idag har jag verkligen ont i hela kroppen. Foten är svullen, knänan uppskrapade, ryggen värker och sen diverse blåmärken på övriga delar av kroppen. Men det är så de skall va!
 
 

Sjutton år

Idag är det verkligen ingen vanlig dag, för det är nämligen min födelsedag! Fick ingen bil i år häller men jag är glad ändå. Har mest myst runt idag, spelat piano och fotat lite i all denna julighet. Familjen är hemma och idag blir det smörgåstårta och fika som alla tidigare år. Ja gillar verkligen att fylla år! 
 
 
 

Om jag känner mig själv rätt..

Igår var jag med mina fina vänner Julia och Lina i Visby och såg på bio. Självklart så såg vi Justin Biebers - Believe, och den var verkligen bra! Väldigt annorlunda mot hans första film, men tycker det är roligt se honom bli äldre och hur han utvecklas som musiker (Nej, jag är ingen nördig belieber, vad får dej att tro det? haha)
Idag har det varit fullt upp och jag har hunnit med en knatteträning,dammsugit, skurat golvet, slått in julklappar, spelat piano, tränat fotboll och gjort en smörgåstårta. Nu är tanken att jag skulle gå och lägga mig tidigt, det vill säga för typ 10 minuter sen. Men om jag känner mig själv rätt kommer det dröja minst ännu en halv timme så jag skall kolla diverse bloggar, facebook, mail, we♥it, osv..
 
 

Lycka

Igår var verkligen jätte roligt, och att få umgås med alla personer man verkligen tycker om och bara ha kul är ju bara underbart. Natten spenderades på ett golv och det blev nog inte mycket mer än nån timmes sömn. Som tur var har vi  bara tagit det lungt i skolan idag. Fikat, varit i kyrkan (villket var en utmärkt plats för en tupplur). Vi slutade tidigt och jag kunde åka med bror till Levide. 
Allt är bara riktigt bra just nu. Humöret är på topp, jag är övertrött som tusan och skrattar åt allt verkligen. Börjar allvarligt fundera på att gå och lägga mig men det tar emot med tanke på att det trotts allt är lov nu, det är fredag och klockan bara är 10, haha..
 
 

Tick, tack

Idag har jag varit ledig från skolan på grund av inställda lektioner och lite fjäsk med läraren ;) Så det blev ännu en  sov morgon, och så har jag hunnit med att räkna matte, hjälpa pappa och till och en löprunda. Och dagen är på långa vägar inte slut inte än. Om ett par timmar skall jag in till Visby och först hänga lite med mina fina klasskamrater, alla tre haha, sen blir det sävefest. Dock så tickar klockan iväg och jag sitter ännu i soffan men blött hår och mjukisbyxor utan en aning om vad jag skall ha på mig, åhh vad jobbigt det kan vara då!!
 
 
 

Känslan att ha sovmorgon

Som vanligt en onsdag har jag varit hemma. Det var så fantastiskt skönt med sovmorgon i morse att det kändes som om jag kunde legat där hela dagen. Och snart väntas ett par veckor lov och då kan jag sova hur länge jag vill, alla dagar i veckan! Idag har jag i alla fall varit med en kompis, gått ut med hunden,
spleat wii och kollat på film. Tagit det lungt helt enkelt.
För en stund sen kom jag hem från fotbollsträning vilket var riktigt skön, och framför allt kul, ikväll! Har så himla mycket överskottsenergi nu för tiden så jag bara kan gå och längta en hel dag efter att få åka på träning. Verkligen älskar den känslan!
 
 
De här är precis vad jag vill ha just nu. Mysiga, snöiga, skogspromenader med hunden. Underbar känsla!

Jag vill ha mer jul & magmuskler

Tänk att det bara är 7 dagar kvar till Julafton! Har verkligen noll julkänsla kan jag säga, och då är ändå vårat hus fyllt  från golv till tak med julsaker, men jag vill ju ha snö.. Men trott regnigt tråkigt väder har humöret varit på topp idag. Hade öppen matsal i skolan vilket gick super bra, så det var riktigt roligt! 
Nyss kom jag hem från en som vanligt jätte rolig pingis träning med ett dö jobbigt styrkpass på slutet. Har en sådan väldigt oskön träningsvärk i magen sen i söndags, så när det var dax att gör diverse magövningar kändes det som om att bli knivhuggen, om och om och om igen. Och egentligen kan ju bara det betyda en sak, och det är att jag borde träna magmusklerna betydligt oftare, haha! Fast så mycket som jag skrattar hela dagarna förstår jag inte hur jag kan vara så svag..
 
 
 
 
 

Prisutdelning & Futsal

Så himla underbart det var med sovmorgon i morse fick dock inte ligga och dra mig så länge som jag ville. Vid 10 tiden var jag på väg in till Visby för att kolla på fotboll. I södervärnshallen var det finalerna i futsal sammt prisutdelning för årets målvakt, back, mittfält & forward. Och jag kan som stolt lilla syster säga att min storebror numera titulera sig som Årets Back!
Han förtjänar det så himla mycket och det är inte bara något jag säger för det är familjen ;)
Alla timmar och all träning har verkligen gjort sitt och det är så kul att se honom få utdelning för det!
Efter att ha suttit några timmar på läktaren så studsade benen av sug efter fotboll så det var riktigt skönt att få springa ut det på träningen ikväll. Bra gick det, och jag känner att jag börja komma in i inomhustänket nu. Längtar så jäkla mycket till vi skall börja spela cuper!
 

Ännu en lördag

 
 
 
 
Är riktigt trött just nu och ikväll kommer jag garanterat att somna på soffan! Har varit uppe sen halv 7 imorse och sen varit i Visby och kollat på pingis. Lite sugen blir man ju självklart på att spela men samtidigt så känndes det rätt så bra att slippa pressen och kraven och bara vara åskådare.
Nu är jag hemma och mjukisbyxorna är på och jag är reda för lördagsmys. Just nu ser jag på fotboll tänkte föröska redigera lite bilder på datorn sammtidigt.
Dock riktigt spännande match, så troligtvis kommer de sluta med att jag lägger mig till rätt i soffan för att kolla på matchen och när de typ är 10 minuter kvar kommer jag somna för att sedan vakna 20 minuter senare och vara super förvirrad och inte ha en aning om hur matchen gick, haha. 
 
 

Varmast i Sverige

Varmast i Sverige just nu måste i alla fall vara mitt rum. Så fruktansvärt varmt där inne och jag förstår verkligen inte hur jag vrider av elementet, haha. Får typ ha fönstret på vid gavel så att jag i alla fall får in syre att andas!
Men förutom det är allt bra. Den senaste tiden har jag mest bara tagit det lungt. Igår var jag på bio med en kompis och såg The Hobbit, åkte sen till klinte vilket gav mig en timmes sovmorgon i morse, välbehövligt, och väl i skolan möttes jag av ett minst sagt annurlunda luciatåg bestående av respektive lärare på skolan. En föreläsning och en  fika senare kunde jag sen ta tidiga bussen hem, 13.15.
Super skön fredag och bättre blir det för ikväll skall jag hem till Julia ♥
 
 

Min önskelista

Eftersom jag både fyller år och efetrsom de är jul får jag lov att önska mig lite extra. Detta är vad som står på min önskelista i år. Högtalare, fotoramar, träningskläder, ja ni ser ju själva!
 
 
Whislist
 
 

Det gamla vanliga

Idag har varit en riktigt bra dga och humöret är på topp! Hade öppen matsal i skolan, vilket gick väldigt bra, jag har också blivit grym på att flambera crepes nu för tiden! Senare på kvällen åkte jag på pingisträning, vilket som vanligt slutar med att jag ligger nånstans, kippar efter luft och gråter av skratt, haha. Nu såhär en tisdagskväll sitter jag och pysslar om mig själv lite, målar naglarna och ser på Paradise Hotel. 
Vinter kom och vintern gick. Idag har det typ regnat hela dagen och nu är det bara en massa slaks ute. Så himla tråkigt, jag vill ju ha vinter nu. Men får väl hoppas på att det fryser på snart igen, så jag hinner ut och fota lite mera fina vinterbilder!
 
 

Vart är min kamera när jag behöver den?

Imorse tog det verkligen hur lång tid som helst att gå till bussen. Allt var bara så himla fint att jag bara gick och stirrade genom mobilkameran typ hela vägen. Så himla synd att jag inte hade tid för en riktigt fotorunda. På en av åkrarna i dimma och morogn sol står en flock på fem rådjur och betar. Känner hur ångesten växer över att jag verklige inte har tid att springa hem och hämta mitt teleobjektiv. Hade blvit typ den bästa bilden någon någonsin har tagit, haha. Men lite foto blev det i alla fall. Nu på eftermiddagen har jag hjälpt syster med att fota julkort, de blev verkligen jätte fina så de skall bli kul att sätta sig och redigera dem! 
 
 
Några bilder från mobilkameran

Söndagshockey & Music mondays

Söndagsmorgonen började jag med att åka på knatteträning, blir så glad när jag ser hur duktiga de är, mina små 7 åringar, haha. Efter det gick jag hem till Julia och hängde där en stund. Vi gick förbi ishallen  och såg på hockey. Rätt så spännande match men tyvärr blev de en förlust. Efter det kröp vi tillbaka ner Julias källare och låg och kollade på en film tills det var dax för mej att åka och träna fotboll. Nu är även de gjort och jag duschat, ätit pizza och ligger och myser i soffan bara. För morgondagen väntar väl inget speciellt men det är trots allt ännu en #musicmonday och jag är sjukt spände för att höra nästa singel! Jag gillar faktiskt den här nya musiken. Lite mera R&B stuk. Låtarna känns mycket djupare och personligare, vilket jag älskar <3



En dag av julhandel

Julstämmingen är på topp! Snön ligger kvar, de första julklapparna är inhandlade och jag går ständigt och nynnar på julsånger. Har som sagt spenderat hela dagen i Visby med mamma och pappa för att julhandla. Tycker det är skönt att få allting sånt klart i tid så man slipper känna sig stressad. Nu är jag dock helt slut, har precis ätit middag vilket bestod av en av mina favoriter, nämligen helgrillad kyckling. Nu återstår det bara att mysa ner sig i soffan men en film. Underbart!
 
 
 

Den första snön & Idol final

Nu får jag säga att det är vinter på rikitgt för idag har den första snön kommit! Tycker det är jätte mysgit verkligen, dock skulle jag kunna klara mig bra utan den fruktansvärda blåsten, storm för tusan! För övrigt har det varit en härlig fredag. Äntligen har vårat prjekt i entreprenöskapen färdigt och redovisat och det känns erkligen jätte bra. Efter skolan han jag med att spela lite fotboll men en kompis och sen var det dax
för fredagsmys med ostbågar, julmust och Idol-finalen.
Fotbollsälskare som jag är hejar jag ju självklart på Kevin, och så ser han ju faktiskt väldigt bra ut också ;)
 
 
 
Riktigt så här fint har vi det inte här, ännu. Men förhoppningsvis snart i alla fall :)
Förresten, notera min nya, lite vinterigare design. Själv blev jag jätte nöjd med den!

Tofflor, Te & Tv-serier

Det har börjat blåsa riktigt mycket och jag är glad över att jag är klar med uteträningarna för i år. Var så väldigt trött när jag kom hem från skolan så drog direkt på mig mjukisbyxor, min bästa luvtröja och ett tar tofflor för att sedan slå läger i soffan under en filt med lite serier. Det känns riktigt bra att vara ledig ikväll, och imorgon är det fredag och det känns också riktigt jäkla bra!
Försöker komma in i riktigt julstämming nu och bränner julskivor för fullt! Har även börjat julstäda och pynta. Vill typ inte lämna mitt rum för tycker det är så himla mysigt där just nu. Det är min lilla bubbla med stora kuddar i mängder, massor med ljusslingor och Justin Biebers ljuva stämma som sjunger julsånger i bakgrunden, så mysigt!
 
 
Att putsa fönstrarna har jag dock ite hunit med än, eller snarare undvikit att göra
beroende på hur man ser på det,haha ;)

För att jag har världens bästa vänner ♥

Igår var det en sån där dag då man känner att man aldirg borde ha lämnat sängen. Oflyt, pinsamheter och en massa tjafs gjorde att mitt humör blev fruktansvärt dåligt. När jag äntligen kom hem drog jag på mig hörlurarna och satt igång låtar med så mycket bas jag bara hittade och drog upp volymen till max. Var verkligen inte på humör för något annat och funderade på att skita i kvällens träningen. Men oj så glad jag är att ja inte gjorde det! Mina vänner måste vara de bästa i hela världen. Från att bara hatat allt ligger jag på golvet och gråter av skratt. Skrattar alltid när jag är med dom, det går helt enkelt inte att vara på dåligt humör. Underbara är de verkligen och vet inte vad jag skulle göra utan dom ♥ ♥ 
 
 
 

En underbar dag på landet

Igår kväll fick jag reda på att vi blev lediga hela Måndagen pga av sjukdom och att vi ändå ligger så bra till i kursen. Det var verkligen super skönt och jag har haft en riktigt bra dag. har hunnit med att kolla på Paradise hotel, spelat Wii, tränat, myst med kalvarna i ladugården och även ridit lektion under en fantastisk stjärnhimmel. nu skall jag ta en lång skön dusch och sen äta lite nybakade lussebullar. Som sagt, en riktig bra måndag!

Blivit så himla "häst sugen" nu på senaste, haha. Vill verkligen lära mig att rida, och framförallt sluta vara rädd för hästar. För egentligen är de fantastiskt fina djur.  Bilden är från en gång i våras!


Ett bra slut på November

November kunde verkligen inte fått en bättre avslutning. Jag åkte in till Visby för att träffa pingislaget och baka pepparkakor. Som vanligt förfäntade jag mig att de skulle bli en rolig eftermiddag. Alltså, skrattade så jag låg ner på golvet och grät verkligen. Har inte haft så roligt på väldigt länge och det var helt fantastiskt. Tillslut var jag tvungen att slita mig från tjejerna för skulle möta en annan kompis och se på film. Som sagt, verkligen en riktigt bra dag!
Tänk att det redan är första December och bara 24 dagar kvar till Julafton. Jag har tagit det lungt idag. Varit på knatte träning, kollat på Paradise hotel, julpyntat och spelat Zelda - Twilight princess på wii. Skall snart iväg på fotbollsträning och ikväll skall jag efter en månads godis/läsk/kakförbud gosa ner mig i soffan med både ostbågar och julmust!
 
 
Och självklart måste jag visa vad som var så ofantligt roligt igår. Vi bestämmde oss för att baka oss själva i pingismondering, fantastiskt fint om jag får säga det själv
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se