Mitt 2012 i bilder

 
En bild säger mer än tusen ord, känns ändå inte som jag är i närheten av att beskriva det här året. Men bra har det varit i alla fall :)
 
GOTT NYTT ÅR ♥

Något rimligt

Gott nytt år på er alle sammans. Mitt nyår gick ihop sig tillslut. Julia Lina och Petra kommer hit så det blir en myskväll med tacos, mario cart och film. Det kan nästan inte bli bättre, det är vädret som förstör lite. Den enda kväll på året då man verkligen är finklädd och skall vara utomhus, ja då regnar det.. Får hoppas att det slutar snart annars får jag titta på fyrverkeri från under ett paraply i år :) 
Har tänkt lite på det här med nyårs löften. Det är alltid samma gamla vanliga. Sluta äta godis, börja träna, gå ner i vikt osv. 2013 tänkte jag ge mig själv lite rimliga saker, som inte är så svårt att hålla, nämligen följande:
 
Dricka mera vatten
&
Lära mig något nytt
 
 

 

Så otroligt bra

Så himla bra tycker jag. Denna låt komemr ligga på alla mina spellistor denna vinter
 

Fullt hus

Igår var första gången på väldigt länge som solen tittade fram, men idag är allt som vanligt igen, grått, grått, grått. Och i princip så är all snö också borta. Suck, jag som vill ute och ta mera fina vinter bilder. Nåja, har ännu två vintermånader kvar att hoppas på lite snö :) 
Just nu är det fult hus här hemma, Marika, Christoffer och lilla Moa skall bo här över helgen. Mysigt med lite liv i huset igen. Det blir rätt så lätt väldigt ödsligt när man bara bor tre pers i ett så stort hus. Nu blir det film med

 
 Jennie :)
 
 

Mina Julklappar

Skylt, halsband, ring, klocka, Justin Bieber parfym, Shampoo & Balsam från Herbalife (rekomenderar!)
 
 
Bok - Bronsdolken, samma författare som Vargbröder, Hårddisk, Påslakan, Converse

Bilder från julafton

Har inte orkat med att sitta och redigera alla bilder, men här kommer de ändå :)

Bilder - 23 December

Bilder från min födelsedag kommer här. Familjemys, smörgåstårta och så den årliga avsmakningen av julskinkan. Och så kan ni se detta inlägg som ett smakprov på mitt nya objektiv :)
 

Let'a eat!

de senaste dagarna har jag ätit, ätit ätit och ätit, och nu hade jag tänkt att äta lite till. Tänkte lägga in en liten bildbomb imorgon eller på torsdag. Beror på om jag lyckas övertala mamma att följa åka in till mellandasgrean imorgon eller inte ;) 

Har haft lite släktningar och bekanta här idag, ätit och fikat. Nu sitter jag med mjukisbyxorna på, har spelat lite sims och kollar på Draktränaren. 

Bjuder på 2 bilder från förra årets juldag.
Såhär brukar det se ut hemma hos familjen orleifson varje år den 25 :)
 
 

Från oss alla till er alla

God jul
 
 

Födelsedagspresenter och julklappar

mycket bar födelsedag måste jag säga. Detta och lite till har jag fått i present. Älskar det nya objektivet, underbart! Nu sitter jag och mina syskon och kollar på julkalendern. Snart blir det lite jullunch och sen fika och kalle anka hos mormor
 
Födelsedagspresenter / Julklappar
 
 

My super Sweet 16

För det är ingen vanlig dag för det är Mikaelas födelsedag, hurra, hurra, hurra! 
Blev väckt imorse av en blöt hundnos i ansiktet och en lagom pigg, sjungande familj. vad jag fick skall jag visa er senare ;) Fick tyvärr ingen bil som de där bortskämmda snorungarna på mtv,
men är rätt så glad ändå.
Har precis ätit lunch, Julmust kyckling och ris, och hade nu tänkt små fixa lite innan de andra kommer, det vill säga syster, bror och mormor. Ikväll skall det ätas smörgåstårta, som varje år, och bara mysas. Jag gillar att fylla år!
 
Bjuder på en lite halvtaskig outfit bild. 
Byxor - Lyckligare mig
Top - ?
Armband - Cubus

Rösta!

Är med och deltar i veckans blogg här
Så rösta gärna! Skulle vara en fin julklapp/födelsedagspresent ;)
 

Bilderbomb från Sandarve kulle

Inte långt kvar

Godmorgon! en massa står på dagen schema nu inför julen. Inte speciellt viktiga saker mest sånt som att spela wii, kolla på julkalendern och duscha. Skall också lägga in bildern från igår. Och på tal om de, blev ju hämtad vid 12 och då åkte vi till sandarve kulle, så det blev en dag med pulkaåkning och grillning av korv, köttbullar och marshmallows och så varm choklad såklart!
 

Blir så otroligt Julinspirerad när jag sitter på Pinterest, så fina bilder!
 

Och vad händer nu?

Vad som kommer hände de närmaste timmarna har jag ingen aning om. Klockan 12 blir jag hämtat av mina kära vänner och där är min information slut. För er som undrar så fyller jag år på söndag och vi brukar alltid hitta på något då. Så skall göra mig i ordning och käka lite innan jag blir kidnappad, och var inte orolia kameran kommer mer så bilder kommer :)
 
 
Bild från Januarie förra året då vi firade Julias (tjejen i guldhatt) Födelsedag :)

Film från årets Julspex

Mysig skolavslutning igår där bland annat all lärare dansade Gangnam style, hahah. Resten av dagen spenderades med Jennie, lite pingis och sen åter med Jennie, en skål popcorn och Hungerspelen på dataskärmen :)

På Spexet visades också en film som min mentor och två andra lärare i RL hade spelat in, tänkte ta och visa er den, hahah ;)
 
 

Paket inslagning och saker överallt

har hunnit med det ja skall idag, och det återstår ännu rätt så många timmar av dygnet. Har städat lite på mitt rum, tränat och slått in en massa paket, fast får nog ändra ordningen lite, blev rätt så tvungen att städa efter paketen var klara grejer, papper, snören och tejp över allt..  Men får ändå säga att det varit en slödag för min del, konstigt nog är ja väldigt trött så skall krypa ner i soffan och kolla på en film tror jag. 
 

Lucia bilder och lite för mycket skratt

Det här årets sista prov är utfört och kom just hem från pingisträningen. Mycket skratt och lite mindre pingis, hahah. Skulle egentligen gå i skolan imorgon men eftersom lärarna inte riktigt viste vad de skulle göra med oss så fick våran klass vara hemma, så otroligt skönt!
Inget plugg, så skall passa på att slå in lite paket och träna :) 
 
Bjuder på lite Lucia bilder från i söndags, sång i kyrkan och fackel tåg till byggdegården
 

Julfint även i mitt rum

Har äntligen börjat få lite julstämmning på mitt rum också, blev rätt så nöjd faktiskt, fast skall inte ta åt mig äran då det var mamma som snickrade och fixade så allt blev som jag ville, heheh. 
 

Känns som jag skall sprängas av inspiration.

Vet inte riktigt vart de kom ifrån emn känner mig så galet inspererad. Vill ha mänger med snö, frost, solsken, vackra saker och bara vara med min kamera. Villa fota fina porträtt, vinterbilder, djur, familjebilder, redigera bilder och sätta in i mitt album. Sprang runt lite igårkväll, men det blir så mörka och tråkiga bilder.
Vill ha ljus, solljus, nu.
 
 
 

Nu är det slut.

Det känns tomt. Inga flera kapitel, inga flera sidor eller ord. Den sista raden är läst och jag vet inte riktigt vad jag skall göra nu. Vill inte läsa mera, känns som om jag läst tillräckligt mycket för en heltlivstid, och det här kändes som ett konstigt slut på det. Det kanske låter konstigt, jag menar det var ju bara en bok. Pssst, visst, bara e bok. Nej det här var ta mig fan bland det bästa jag läst, eller skall jag säga upplevt. Nu får jag väl bara gå och vänta till November nästa är då film nr 2 kommer till biograferna. Orkar inte vänta, det går så långsammt,
tick, tock, tick, tock.

Traktor tur och HACCP

Måndag den 17 December och det har varit en riktig toppen dag, förutom vädret som bara är kallt som fan, blött och grått. Men i alla fall, fick skjuts till bussen med traktorn på morgonen så slapp gå, i skolan såg på på Historieätarna skrev klart våra HACCP planer sen kunde jag ta 13.15 bussen hem, blev hämtat vid bussen för mina föräldrar är så otroligt snäll, har läst och nu redigerat lite bilder. Känner hur boken bara kallar på mig så kan nog inte stå emot längre utan måste läsa mera! Hahah ;)
 

Har ännnu en hel del bilder från chokladmässan som bara ligger och väntar på att bli visade,
så här har ni två till i alla fall 
 

Julkort och luciatåg

Nu är allt lussande eller luciande klart, och jag sitter på kontoret och skriver ut julkort och bilder till mitt fotoalbum. Skall sanrt till att börja med något riktigt gott till mat, men där imellan måste jag nog plugga lite till tisdagens kemi prov :/
 

Modig

Åhh så skönt, nu är all julhandel klar! Nu är det bara att vänta, hahah, nej måste faktiskt fixa lite till. Skall baka lite gott, slå in paket och hinna göra ingenting också ;)
Det tar på krafterna att julhandla, och att vädret bara består av en himla massa snö som far omkring och i ansiktet på en blir man ju inte direkt piggare. Men skall göra lite varma mackor, stänga in mig på mitt rum och kolla på Modig. En helt perfekt lördagskväll om du frågar mig ♥
 

Nu är det jul! nästan i alla fall

Dagarna bara flyger förbi och nu är det endast 8 dagar kvar till min föddelsedag och 9 dagar till Julafton. skall åka in till Visby med mamma och pappa och julhandla idag hade jag tänkt. Me först skall jag till kyrkan och öva till Lucia tåget som är imorgon! 
 
 
Vi är rätt så bra på att ge varandra paket i vår familj ;)

Det blev rätt så bra i alla fall

Denna dag började inte på bästa sätt direkt. När jag vaknade gick strömmen så fick äta frukost sammt sminka mig under levande ljus. Vågade mig på att ta cykeln till bussen och de gick i alla fall bra, trotts frusna växlar. 
 
När jag kom till skolan var det även strömmavbrott där, den den kom tillbaka rätt så snabbt, fast inte värmen. Svin kallt över allt, och så skulle vi städa hela båda köken och resturangen. Har städat skåp, lådor och bänkar, eftesom jag var jäkla duktig fick jag ta bussen 13.15 hem så har bara tagit det lungt nu i någon timme, så otroligt skönt! 
Det blev en rätt så bra dag ändå :)
 
 
 

Skrattig och allmänt skit jobbig

Mat, nöjd och glad, och så lite sådär lagom mör i kroppen efter ett träningpass och en varm dusch. Skit rolig träning, längesen jag skrattat så här mycket! och allt är Linas fel, hahah, helt ont i käkarna men roligt var de, blir bara så otroligt trött på mig själv när jag är sådär skrattig, oseriös och allmänt skit jobbig.
 Sitter med pyjamasen på och kollar på sunes jul, bästa julkalenderna of all time, hahah!
Dagarna flyger förbi i en himla fart och imorgin är det fredag. Branchkunskap hela dagen så förhoppningsvis bllir det något roligt. Skall snart ta och krypa till säng med en bok, komit drygt halva i sista böckerna om
Hunger spelen :)
 
 
rttig 

Betyg

årets sista samhälls lektion och svenska lektion är nu avklarade. Kommer få B i samhälle så är super glad för det! Efter en promenad hem från bussen har jag nu legat och degat i soffan ett tag, ätit pepparkakor och kollat på 
Once upon a time. Ikväll är det Pingis och arobics som vanligt, skönt att få svettas lite ;)
 
 
 Vet inet rikitgt vad jag skulle göra utan läppsyl så här års, heheh

Världens finaste hund

En mysig promenad med hunden och kameran i skogen. Mycket snö och mycket kallt, men fick några rikitgt fina bilder i alla fall. Har fikat lite med pepparkakor och nu skall jag fixa lite, det vill säga städa rummet, byta lakan och rota runt i garderoben ;)
 
V

Skogspromenad och fotografering

Vaknad utvilad vilket jag verkligen behövde. Här ätit frukost och kollat en avsnitt av Once upon a time. Idag får jag huset får jag huset för mig själv eftersom mamma och pappa skall in till Visby och julhandla. Tänkte plugga lite, gå ut med hunden och har även fått i uppdrag att fota årets julkort :)
 
 
 

I mitt vinterland

Snön knakar under fötterna på en, allt jag ser är vitt, vitt, vitt. Håret är fullt at snöflingor och över gatorna och i alla fänster finns ljusstakar, stjärnor och slingor. Känns som det har snöat i hela mitt liv, grönt gräs och shorts känns så otroligt långt borta. Sommaren gotland känn som en resa väldigt lågt borta. Nu är vintern här på riktigt.
Jag stor trivs, med raggsocker, varm choklad och all denna mjuka snö. Nu är jag glad igen, hade glömmt hur skönt det var :)
 
update: Blir bara så jäkla trött på denna förbaskade is som ligger och lurar under detta snötäcke

Dagens Insperation

 
I have Issues
 
I have Issues by believes featuring a knit shawl

Måndag

Här händer det inte speciellt mycket. Var och fikade hos Jimmy igår efter träningen. Sov kvar där. Gick till Skolan, hade tråkigt. Var på lite små dåligt humör då snön vräkte ner och jag var tvungen att gå hem, utan långkallingar. Men pratade en stund med Jennie i telefon så lite bättre blev de. Nu skall jag kolla på julkalendern med mamma, Lasse Majas dekdektivbyrå, kommer ni ihåg den? 
 

Full fart

Redan hunnit med knatte träning och när som helst blir jag hämtad till Lucian i Levide. Men nu sitter och och chillar med katten i soffan och scooby doo på tv ;)
Efter lucian blir det raka vägen till fotbollsträningen, och efter det åker jag till broschan i klite, fikar lite och sovar där tills imorgon. Ja, så ser min söndag ut ;)
 
 
Bild från Byggdegårds Lucian förra året, fast i år är den lina som är Lucia :)

Bildbomb

Snöfall

Solen skiner och det snöar lätt. En väldigt mysig vinter dag om du frågar mig. Efter frukosten imorse kunde jag inte hålla mig utan var tvungen att rasta kameran en stund. När jag pluggat klart tänkte jag ta mig ann och redigera lite så kommer senare idag :)
 

Sitter invirad i en filt i sängen, asterix och obelix på tv:n i bakgrunden och ett häfte med gurkväxter i händerna. 
Hade tänk hinna med en himla massa idag, vet inte riktigt om jag får ihop de bara. Plugga, redigera, damma, dammsuga, byta lakan, julpynta och baka pepparkakor :)
 

Tomorrow will be kinder

Är heelt slut. Kämms som jag inte ovit över huvudtaget inatt. vaknade, sov vaknade, sov osv. När jag slängde en blick på klockan och hoppades att natten snart var över var den bara 1 på natten. Blää, att jag hade ont i magen hela dagen igår plus hela natten gör mig inte direkt gladare. 
Ansvarsfull alkoholhantering. Tråkigare än jag trodde men helt okej. Bara 3 timmar innan jag får bege mig hem och krypa ner i soffan med en varm filt och en kopp o'boy. varit en jobbig veck. Tror aldrig jag har tänkt så mycket i mitt liv. Men jag vet egentligen inte vad jag tänker på. Bara pysiskt trött. SKulle behöva en paus. Får hålla ut de två sista skolveckorna. De klara jag :)
 

Eftermiddag

Lite julfika innan träningnen ♥
 

Is och kyla

God morgon!  ännu en snöig dag väntar utan för fönstret. Ätit en frukost, kollat på julkalender, klätt på mig och sminkat mig, längre har jag inte hunnit. Har lite tid över så tänkte krypa tillbaka i sängen med min bok ett tag, hihi
 
 
Bild från i lördags

Drops of Jupiter

Blev en riktigt softisch dag idag för min del. Pluggat, ätit, spelat wii, pratat med syster i telefon och bytt gardiner. Nu sitetr jag och småfixar lite, lyssnar på Disney musik och skall kanske redigera lite bilder

Jaa, tillbaka till skolan imorgon då, suck. Fast ändå en helt okej dag, på Sam hålelr vi på med privat ekonomi vilket kan vara rätt så kul och förhoppningvis får jag läsa på svenskan. Skall bli helt galet skönt med lov. Känner mig så trött. Förhoppningvis bara en förkylning som ligger och lurar. 
 

Styrke träning & blåbär

Tyvärr gick min dator inte att rädda. Har fått tillbaka den nu men den är helt tom :/ som tur var hade ajg inte så jätte mycket bilder på den, men tillräckligt för att de skall irritera mig att de försvann.
Vaknade vid ca 10 idag, klädde på mig, åt en skål men fil, vaniljyoghurt och blåbär. Sen bestämmde jag mig för att träna lite. Så körde lite olika styrker övningar i ca en halv timme, sen blev det en lång skön dusch och en mummsig bit skinkpaj på det. Nu har jag slått läger i mitt rum och skall försöka plugga lite :) 
 

Frusna växlar och bakterier

Varit en lång och trög dag. De började i morrse när jag skulle cykla till bussen. Växlarna hade rusit så fick trampa som en dåre på 2:an hela vägen. Skolan var trög. På Näringsläran och hygienkunskapen skulle vi ängna oss åt att skriva en HACCP-pla, hur kul låter det lixom? Efter det var det bara att trampa hem igen, fortfarande med frusna växlar. Dumm som jag är sket jag i långkallingar imorrse så fick sitta med en vetekudde och tina upp mina lår när jag kom hem. 
Nu är jag helt slut i hjärnan. I 2 timmar har jag suttit och pluggat på bakterier, celler osv. till provet vi har imorgon. Äntligen klar och skall stoppa i mig lite mat innan jag slänger mig på soffan, lite gladare blir jag i alla fall när jag känner doften av nybakade lussebullar från köket :)
 
Ett lite vinter inspererat collage från We♥it bjuder jag på idag

Min dag!

Full fart idag! 
10-11 Knatteträning
13-14.30 Lucia övning
16.30-18.00 fotbollsträning. 
 
Inte så mycket tid över till annat som ni förstår ;) Men nu fick jag i alla fall en timme så skall bara luta mig tillbaka och slappna av lite. Utanför fönstret snöar de för fullt.  Jag väntade mig snö men inte så här mycket, fast de är mysigt tycker jag :)
 
Vissa har de ju bra som bara kan ligga och softa hela dagarna.
 
 
 
 

En explosion

Vårat kök har exploderat. Över allt är det rött och blått, stjärnonr ljus och tomteluvor. Mor min kunde inte hålla sig och nu är det jul här i vårt hus. Tycker själlv det är lite tidigt. Visst de är December, men de är ännu 24 dagar kvar. Hinner ju nästan tröttna.
Nog om de ikväll blir det popcorn och "så mycket bättre" för min del :)
 
 
med knälånga uggs, tjockjacka, mössa, vantar, halsduk, stativ, kamera och hund traskade jag ut i vintern för att foto våran fina veranda :)

porträtt

Färgade ju håret häromveckan, och inte gett er någon klok efter bild ;)
Rätt så nöjd, inte exakt den färgen jag önskade, lite mörkare, och lite jämnare, heheh. 
 
 
 
 
 

För 13 år sen

Första December börjar på bästa möjliga sätt. När jag ser ut genom fönstret är allt bara vitt, vitt vitt. det är minst 15 cm snö. Om det slutar blåsa och yra snö över allt skall jag ta med min kamera ut en sväng. Fick inte så många vinter bilder från frra vintern så ligger efter på den punkten. 
Sitter i sängen och myser med kuddar, ett tjockt häfte om Gurkväxter, baljväxter, salltsväxter och alger, och så Magnus Uggla i bakgrunden förstås. De kanske ni inte visste, jag älskar att .lyssna på Magnus Uggla! Har alltid gjort, sen jag var ungefär tre äpplen hög :)
 
 
 
Riktigt så här mysigt har jag de inte just nu, men för ungefär 13 år sen såg det ut såhär :)
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se