Bästa sällskapet

Var så himla fint väder ute så var bara tvungen att ta en spring tur med vovven. Så skönt med solen som värmer i ansiktet, dock var underlaget rätt så kasst, super halt på vissa ställen så då springer jag och spänner mig vilket inte är populärt för mina vader. 

En av de bästa känslorna är också att äta efter man har tränat, hahah. Idag blev de en knäckemacka med tonfisk röra och en lingon grova med keso, avokado, ost och skinka, sååå gott!
 
 
 
Det blir faktisk roligare att ha en hund till sälskap när man är ute och springer, de blir inte trötta och är en väldigt bra motivationsdrivare (är de ett ord?)

Projekt frukost: Dag 4

Vaniljyoghurt med ntter och frön. Lingongrova med ost, skinka och avokado. Apelsinklyftor.

kokböcker & fotbollsträning

Nyligen hemkommen från fotbollsträning utomhus med riktigt bra underlag. De var länge sen man verkligen kunde springa och stanna utan att ha en ca 30 meters stoppsträcka. 
Sitter just nu och kollar i kapp på gamla avsnitt av Sveriges mästerkock och bläddrar lite i kokböcker. Köpte en jätte bra skrivbok igår som man kan skriva in sina egna recept i, så det är bara att börja samla ihop lite :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Projekt frukost: Dag 3

 
smoothie med vaniljyoghurt, banan, björnbär och smultron toppat med mandel och granatäppelkärnor.
+ en bit smörgås tårta som inte var de minsta fotogenisk

New in!

Hemma efter en heldag i visby. Nu väntar smörgåstårta och prinsesstårta.
Ni får dock nöja er med ett collage på vad jag köpt ;)
 
 
 
New in!
 
 

Jag älskar böcker

Är på väg till Visby med mamma just nu. Det är bokrea och jag har redan spanat in några stycken som kommer få följa med mig hem idag. Älskar att köpa böcker, vet inte riktigt vad det är men blir så glad av det :)

Skall också passa på att säga ett stort Grattis till Mamma som fyller.. de kanske jag inte skall skriva, hahah, men hon fyller jämt så ikväll blir det tårta med familjen och på lördag går det riktiga festen av stapel, så det ser vi fram emot! 
 
 
 

Projekt frukost: Dag 2

Rostad macka med lemoncurd och smultron.
Fil och yoghurt med musli, havreflakes, mandlar, smultron och björnbär.

For your health

Rena sommarvärmen!

Underbara sol! Utanfr fönstret hörs fågelsång och när jag tittade på termometern visades det hela +9. Får se om jag kanske skulle våga mig ut en liten sväng. 
Har inte hunnit med speciellt mycket idag, som vanligt. Hade väl varit skönt att kanske ta en springtur i detta väder men med en inte så skön men härlig träningvärk i hela låren och vaderna skulle jag nog inte komma längre än ca 200 m, heheh.
 
 

Projekt Frukost: Dag 1

Rostad bröd med ost & korv.
Smoothie med Vanilj yoghurt, banan, björnbär, skogsbärsyoghurt, kiwi & granatäppelkärnor. 

Kojor och tårtor

Idag har jag hunnit med följande: byggt en koja, ätit tårta, spelat wii, haft ett super jobbigt fyspass, tagit en lång skön dusch, ätit smörgåstårta och gett mamma en data kurs. Längtar till att få krypa upp i sängen och veta att jag inte kommer bli väckt klockan 07.10 imorgon av klockan. 

Denna vecka som kommer börjar också projekt frukost. Skrev ett inlägg om hur otroligt fantasilös jag är och att det måste ändras. Detta lov är min chans att ändra på de! 
Här kommer ett litet collage på tidigare frukostar, de har ju blivit några stycken.
 

Idag är en bra dag

god morgon! utvilad och taggad för en bra dag, solen skiner, ätit en supergod frukost och det är lov, kan de bli bättre?


Ändrade planer

Halo! Hade planerat att göra så mycket idag. Se på film, pyssla, städa, baka, spela sims osv. Jag har i alla fall städat, hahah. Det blev lite ändrade planer också. Skall till Lina ikväll och kolla på film, tanken är också att jag stannar där över  natten. Så det börjar bli dags att lämna soffan och gå och packa istället!
 

Lyxfrulle

Till fredagsmyset blev det en påse lantchips och sex and the city 2 med Jennie. Och tack gode gud fick jag sova riktigt jäkla bra inatt. När jag steg upp tyckte ja det var ett bra tillfälle att äta finfrukost. Det fick bli en skål med vanilj yoghurt, mandarin, kiwi och hasselnötter, mumms ♥
 

Glädjespridare

Man blir ju inget annat än glad av dessa killar ♥
   

Dörren till drömmarnas värld

Mitt lov började men en natt otroligt orolig sömn. Typ piggar när jag gick och la mig än när jag vaknade. När klockan var kvart i sju var dörren till drömmensvärld stängd för dagen så det fick bli några timmars film mys i sängen. Nu har jag i alla fall fått i mig frukost så dagen börjar se lite ljusare ut.
Det är ju trotts allt fredag och jag har hela 10 lediga dagar framför mig ♥
Kankse we♥heart it, tumblr och pinterest kan höja mitt humör en aning!
 
 
 
 

Snyggaste outfiten ever

Hola! är riktigt glad för nu har jag äntligen sportlov! Idag har vi varit på studiebesök med klassen. Först var det gothemsgårdens slakteri. Vi fick ha på oss något som kan beskrivas som en one piece i papper. Hahahah, vi såg så himla roliga ut, omg. Vi var också i Roma vid Gotlandsmjölet. Så för att kort sammanfatta dagen kan man säga att jag sett en ko bli slaktat och hur man maler mjöl.

Visset du att i en ko finns det ca 30 liter blod?
 
 
 

Önskelista

 
inredning
 
 

Chockladglass recept (glassmaskin)

 
1 äggula

¾ dl strösocker

3 msk kakaopulver

2 dl mjölk

1 ¼ dl vispgrädde

 

 Vispa äggulan med socker, kakao och 0,5 dl av mjölken tills kakaon har löst sig. Sätt till resten av mjölken och rör noggrant. Vispa grädden tills den är nästan hård.

Häll kakaoblandningen i grädden. Se till att allt är väl blandat.

Tips! Smaksättas med en näve gram grovt hackade nötter, t.ex. hasselnötetr. lägg i glass-smeten efter ungefär halva tiden i maskin. 2-3 droppar pepparmintsolja i smeten är också super gott!

Kör blandningen i glassmaskin enligt maskinens anvisning. Ca 15 minuter. 

Something in the way you move

En bra morgon bör startas med en riktigt bra låt. Många har troligtvis redan sett den eftersom den cirklar runt på i princip allas bloggar. Så himla fin. Gillar den här typen av låtar. Den tillåter en att lixom drömma bort sig lite. På med ett par täta hörlurar och stäng ögonen. Det känns som man är i en drömm, bara glömmer sig bort från världen runt omkring. Älskar den känslan ♥ 

Kan ni också hacka upp er på en taxt rad? Bara den ena versen eller orden får det bara att rys i hela kroppen. Den kan antingen bero på texten eller sångarens röst.Och om man missar den delen så startar man om hela låten?
1.07 till1.30, där har ni mitt moment, magisk!
 
 
 
 

Pizza med chokladglass?

Trodde faktisk några minuter att solen var på väg att tränga sig igenom molnen. Men där hade jag fel. Tur att jag fått lite värme från ugnarna i bageriet idag i alla fall. Det  har bakats pizzor och semlor för fullt idag. Underbart gott ♥
 

Efter att ha kämpat sig hem i uppförsbacke, piskande snö rakt i ansiktet och isande vindar tyckte jag att jag var väl värd en portion choklad glass och en riskaka med jordnöttsmör. Mumms!
 
 
Chokladglassen gjorde jag igår med min glassmaskin som jag fick i födelsedagspresent, riktigt gott blev de! Lägger upp recept imorgon så håll koll :)

Mikaela Svensson

Sitter just nu i köket och äter frukost till vakna med nrj, som varje morgon. Och som varje morgon sitter jag med en skål fil, yoghurt och musli i knäet och en macka på bordet. och såklart de viktigaste, en kopp o'boy. Utan min dagliga kopp socker på morgonen vet jag inte hur jag skulle ta mig igenom dagen.
Men börjar dock trötta på att jag är en så jäkla svensson och äter samma frukost varje dag i ca 8 års tid. Kanske börjar det bli dax att experimentera lite mera, speciellt när de gäller dagens viktigaste mål, hur mycket fantasi en mikaela kan ha kl halv 8 en vardagsmorgon kommer dock bli upp till bevis. Men här är i alla fall lite insperation som förhoppningvis hjälper någon nånstans. 
 
 

I en värld utan färger och mjöl

Dessa kläder ↓ hade jag på mig när jag gick till skolan i morse, dock inte i själva skolan. Idag var temat allergier och överkänslighet. Så på donner gymnasiet har det bakats gluten -& laktosfria kanelbullar, muffins,
sockerkaka och mjuk pepparkaka.
Usch så äckligt det var, hahah! konsistens som skummgummi och det smakade typ ingenting. Tycker verkligen synd om de som är gluten eller laktos. Att inte kunna få njuta av en fet jäkla chokladmuffin med massa grädda... Nej, huu, skall aldrig bli gluten intolerand ;)
 
 
 
 
 

The mob

En lång skön dusch och sedan lite varma mackor. Har nyss kollat på Step up: Revolution.
Har du inte sett den, gör det! Fast av alla step up filmer är nog ändå trean min favorit, blir så gad av de filmerna. Och irriterad på alla snygga personer som dansar så förbannat bra, och jag vet att jag aldrig kommer kunna göra något sådant, men men. 
 
 

Vart tog helgen vägen?

Redan söndag och trotts att jag hade en extra lång helg så har den bara sprungit iväg. Hade så himla roligt hos Julia  igår! Vi började med att kolla på mello men bytte rätt så snabbt och kolla på Hunger Games istället. 
Har varit på knatteträning, skall käka lite, chilla lite innan jag drar vidare till min träning! Kul, men det känns som det kommer gå segt som tusan..
 

Bered dig på att bli Dumpad.

Skall byta kläder, käka lite och sedan bege mig till Hemse. Filmkväll med tjejerna hos Julia, alltid lika mysigt! Kan också berätt att jag inte gjort något vettigt på hela dan, bara legat och kollat på Vampire diaries. Och just min skit mobil bestämmde sig för att radera alla bilder jag hade på telefonen, tack så jävla mycket.. Vänta du bara så fort jag får ihop tillräckligt med pengar så gör jag slut med dig. 
 
 
Det är dax för lördagsmyyysssTs!

I work out!

Hola! Igår åkte jag upp på Hemse en sväng och träffade Julia. Det blev först en jogging runda och sen en lite simmning. Riktigt skönt! Fast jag kan ju säga dirket att simmning inte riktigt är min grej, såå jobbigt! mina armar var som spaghetti redan efter 4 längder... Fast det är ju klart, jag är ju stenbock så jord är ju mitt element. Stämemr rätt så bra faktiskt ;)

Lite nytt på mitt rum har det blivit. Köpte en ny lampa straxt innan Jul och nu är den äntligen på plats, bättre sent än aldrig, haha.
 
           Före - Efter

Lady & the tramp

En mascara, en ögonbrynspenna och denna super söta t-shirt fick följa med mig hem från H&M igår ♥
 

08.15

Hunger vann än en gång över tröttheten och jag pallrade mig upp ur sängen klockan 08.15 på min lediga fredag. Varfr jag är ledig är för att vi har NA hela dagen idag men jag har läst klart den kursen och behöver därför inte gå till skolan. Istället ligger jag här, har just kollat ett avsnitt av Vampire diaries och skall nu gå upp och städa mitt rum!  Tro det eller ej men det är faktisk något jag tycker är kul.
 
 
Sommar och sol, ja tack!

En banan och extra mycket choklad

Riktigt bra alla hjärtansdag om du frågar mig. Dock att det närmaste förhållande jag kom idag var när jag åt en banan är en annan sak. Men har umgåtts med en massa andra fina folke hela dan! Unnade mig själv lite presenter idag när jag var på stan och på träningen i kväll bjöds det på choklad tårta med extra choklad bakad av mej, mycket uppskattat!
Skall snart ta en dejt med kudden, och jag har faktisk sov morgon imorgon, underbart! skriver mera imorgon och bilder kommer :)
 
 
Jag är så rolig, haha!
 

studiebesök & morgonpromenad

Hejhej! en liten promenad genom Visby blev det nu på morgonen. Nu har jag sökt skydd från kylan i gallerian och väntar på att mina klasskamrater skall anlända, vilket nog lär dröja ytterligare 15 min... vi skall på lite studiebesök idag, först Etage och sen något mera ställe jag inte minns namnet på, men de skall bli kul!




Färsk timjan

Dagen lunch blev kotletter i svampsås med ungsteka palsternackor och potatis. Mycket gott och väldigt enkelt! Fast om du frågar mig så tycker jag vad som helst med timjan är fantastisk. Tro det eller ej men under all denna snö så hittade jag faktisk grön väldoftande timjan, vem har sagt att man bara kan odla örter på sommaren?
 
 
 

4 st fläskkotletter

Smör att steka i

½ tsk salt

200 g färska champinjoner

2 dl lätt crème fraiche

1 krm grovmald svartpeppar

½ krm cayennepeppar

1 pressad vitlöksklyfta

½ msk hackad färsk timjan

                                             

Salta och stek kotletterna i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Ta upp kotletterna. Skiva svampen och fräs i smör. Rör ner crème fraiche, peppar, vitlök och timjan. Lägg kotletterna i såsen och låt koka några minuter. Servera med ugnsstekt potatis och gärna lite palsternackor.

5 sidor jag inte klarar mig utan

Klicka på bilderna för att komma till sidorna
 

Som en örfil

Ett svart moln drog över mig i eftermiddags och var väldigt butter på träningen. Men känner ändå att det var ett bra beslut att sluta tävla pingis. Inte min grej. Kan inte koncenterera migpå träningen så då är det ingen ide. 
Humöret gick i alla fall upp rätt så mycket när en helt fantastisk doft verkligen örfilar mig i ansiktet när jag kliver in genom ytterdörren. Mamma har gjort kantarellpaj ♥
Och med en liten kurrande supermysig pälsboll i knäet steg humöret ytterligare.
Så det är inte så svårt att få mig glad om man säger så, ge mig lite mat och en katt så går de över rätt så snabbt ;)
 

Feb. 12, 2013

God morgon och god frukost med jordnöttssmör och o'boy. snart skall jag bege mig till skolan men första måste det göras något åt mitt hår :s


Min joggingrunda

Mina lungor och min själ (gud vad poetiskt det lät) skulle kunna springa flera mil. Men jäklar vad ont det gjorde i vaderna, känndes som jag skulle få kramp efter varje steg. Men det blev en tur på ca ½ timme ändå. Nu är jag ny duschad, hungrig och ensam. Hade nog tänkt spela lite fifa lr något, är fruktansvärt dålig på de, ni anar inte, men det verkar kul så det är väl på tiden att börja träna ;)
 
 
Så här såg min runda ut. Sprang runt på klinte. Började vid triangeln och sprang till höger. Sen blev det lite ryck i backen, ruskigt seg men skönt!

Hungriga spelen

Varit i skolan, bakat, sett på Hunger Games, gått tillbaka till skolan, sett klart på filmen, ätit mat, sitter här. Tjaa, det är min dag in stora drag. På schemat står ännu plugg och en jogging tur. 
Det blir sovmorgon imorgon! såå skönt och i skolan hrde jag att vi skall baka semlor, Jippie! Så med tankte på fettisdagen, eller Semmeldagen som jag kallar de, så komemr här ett allternativ till er som inte orkar baka riktiga semlor!
 

Just do it

Nu åker jag och tränar, så här får ni ett insperations collage med massa snygga träningskläder!
Älskar tightsen och den mönstrade sport toppen, men högst upp på inköpslistan står faktiskt nya joggingskor.
 
 
just do it
 
 

My new baby

Gick igenom lite kläder igår och hittade denna underbara i en kassa på vinden, så snygg! Den kommer användas väl i vår!
 
 

Glada strumpor

Äntligen är jag klar med min fotbollsfilm. Eftersom bror min spelar i Gute så filmade jag en massa under GA cup. Vill ni se filmen klicka här. Ligger och små kollar på Melodifestivalen och konstaterade just att det inte var speciellt bra låtar, om Sean Banan var bäst så säger ju de det mesta.. 
Ledig lördag betyder mysiga kläder och glada strumpor, jag gillar ♥
 
 
 

White light moment

Lördagmorgon och jag har inget planerat för dagen, sååå skönt! Och juste vi har fått så jäkla mycket snö... Var så himla taggad på att ut och springa igår men med tanke på snöstormen fick det va. Och lär väl få hålla mig tills isen smälter så jag inte bryter något, heheh.
Har ingen aning om vad jag skall skriva om så det får bli lite bilder istället :)
 

 
 
 

Mobilblogg

Har äntligen laddat hem blogg.se appen. Så nu lär de blir mera inlägg:)Att cykla hem idag var ett helvete, de är ju för tusan snöstorm ute! motvind, snö i ansiktet, cyklade omkull (igen) och kallt. Blää, nu ligger jag i alla fall bra ner bäddad i soffan med en massa filtar, de är så de skall va!Saknar de fina icke blåsiga vinter vädret..

Hur orkar folk vara så glada?

Såg inte ett skit när jag skulle cykla till bussen imorse, vägen är vit, träden är vita och en massa snö rakt i ögonen. Och att jag lätt blir snöblind gör inte saken bättre. Men fram kom jag och båda proven som väntade gick riktigt bra! Så jag har till och med slutat för dagen, skall bara vänta på bussen som kommer först 13.15.

Gud vad jag var trött igår. Var så himla glad och hoppig hela dagen, i  skolan och på träningen, och på tal om träning, jäklar vilken skönt de var att verkligen få ta ut sig, pingisen gick helt okej och arobicsen var riktigt skön, och så är ju våra träningar helt underbara i övrigt, och den här gången väldigt blöt.
 
 
 
 

Direkt ur ugnen!

Efter någon timmes små pyssel på rummet så fick jag för mig att det sukulle bakas scones, så scones fick det bli! Så himla goda när de kommer direkt ur ugnen med smör, ost och en stor kopp oboy ♥

Det har blivit mycket matbilder på senaste men det är vad jag gör på dagarna, äter.
 
 
 
 

Insperation

 

Min fotoutveckling

Färdig tränad och mat i magen! Kollar på Maria & Mindy på tv 3 och tänkte rensa lite bland bilderna på datan. Tycker det är så roligt att se hur man utvecklas. skäms nästan lite när jag ser på bilderna från min digitalkamera.
Förr - Nu
 
 
 

Notering: cykla inte på is

Denna dag har verkligen varit upp och ner. När jag cykla till bussen imorse var det så jäkla halt! så vad gör jag, jo jag cyklar omkull. Tur att det inte en så traffikerad väg då jag ligger där mitt på vägen med cykeln över mig och mina grejer uttspritt på resten av vägen. Som tur var vände det när jag kom till skolan. Det var vollyboll turnering med hela skolan och det var såå kul! Kanske skulle ta och börja med vollyboll på fritiden ;) 
Har precis fikat lite och nu blir det någon timme plugg innan pingis träning :)
 
 
Knäckemacka med avokado, baby spenat, ost & skinka!

Portable magic

Det blev mera plugg än förväntat då jag hittade en A4 men instuderingsfrågor om sushi i inkorgen. Men det är i alla fall klart och iväg mailat så nu får jag väl kasta mig över nästa uppgift! Men första blir det nog en liten tur in i böckernas värld. 
 
Foto: Mikaela Orleifson
 
 

En dag extra

Så otroligt skönt! fick ett sms igår kväll av en klasskompis och det visade att vårar lärare måste vabba så vi är lediga idag! Precis vad jag behövde, en extra dag till at plugga och vila upp sig till den kommande träningsveckan. 
När jag drog upp rullgardinen imorse så ligger det ett tunt lager vit snö på marken. Suck,jag vet att att det bara är Februari och det är väl egentligen inte riktig våren förrens april men det skulle vara så skönt med en paus från snön.  Börjar lessna på kylan och halkan.. 
 
 

Härlig styrketräning & extra uppgifter

Riktigt härlig fotbollsträning idag! körde fys i drygt en halv timme, lite skottövning och sen match. Känndes rätt så bra faktiskt, de vara bara de där jäkla benhinnorna som skulle bråka under matchen men de är bra nu i alla fall.
Den här helgen har gått på tok för snabbt! känns som jag inte gjort något annat än att fara runt och vara överallt. Tror i alla fall jag är så gott som ledig nästa helg så de ser vi framemot. Nu väntar en vecka men plugg, plugg, plugg. Vi har prov på "människan & miljön" på fredag, plus att jag tog på mig en extra uppgift så skall läsa en bok och så gott som kunna den utan till, men vill man ligga på topp för man ligga i!
 
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen.
Att få vara en katt, sova äta och mysa vore så jäkla underbart!

Helt klart topp 10

Det blev en riktig mysig söndagsfrukost imorse med vaniljyoghurt och mormors hembakade tekakor ♥ De ligger helt klart på min topp 10 lista på godaste sakerna i världen ;) Har varit på knatteträning också, alltså de ungarna är så roliga, dock inte så jättebra på fotboll men de gör faktiskt inget.
 

Busenkel korvgryta


 

400 g falukorv

1 st gul lök

1 tsk arla smör -& rapsolja

400 krossade tomater

1/3 zucchini

1 dl mellan grädde

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

Färsk basilika

 

Skär korven och zucchinin i strimlor. Skala och hacka löken. Stekkorven i smör i en stekpanna. Rör i lök, zucchini, tomatkross och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka 2 min. strö över färsk basilika och servera med ris och baby spenat

Jag skall på kurs

Nu drar jag in till Visby på tränarkurs, direkt efter det blir det jobb på revyn så lär inte vara hemma före åtta. Men ett recept lär i alla fall dyka upp vid lunch tid så ni får lite läsning ;)
 

What a beautiful day

Den otroligt efterlängtade fredagen är äntligen här! Varit super skönt väder idag, Skinande (värmande!) sol och endast någon minusgrad. Var riktigt skönt då jag tog en promenad till bussen imorse. Nu har jag gosat ner mig i soffan, Engelska läxan klar och iväg skickad och så Gladiatorerna på tv! 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se