Hem ljuva hem

Äntligen hemma i Levide och ligger på våran egen kökssoffa och ser på Sveriges mästerkock. Här tänkte jag ligga ett bra tag till för så jäkla trött är jag. Senare idag eller inom kort så skall alla bilder gås igenom, de blev ju några stycken ;)





Och måste säga, oj så gott det var med en hederlig svensk frukost, utan något sött, friterat eller fullkornslöst. Men måste säga att frukosten i alla fall var fotogenisk.

Livet är underbart

jag har det så jäkla bra just nu! 22 grader varmt, stekande sol och bara allmänt underbart. Idag bestod dagen av 2 km löpning, intervall träning i sanden och ikväll väntar fotbollspass nr två just nu ligger vi och spelar kort på taket och solar, börjar övervägga om jag kanske skulle flytta hit på heltid ;)





Love Michael Kors

En av mina drömmar är att en dag äga en alldeles egen Michael Kors väska, helt fantastiska ♥
 Bara att börja spara..
 
 
Love Michael Kors
 
 

Den där känslan

känslan när båtbussen har gratis wifi! sitter nu brevid en främling och lyssnar på Norlie & kkv. Flyget går inte förens ikväll så fram till dess blir de några timmars dötid i Stockholm. Får se vad vi hittar på, bryr mig inte så mycket bara jag får mat, såå hungrig! haha ;)



Ni sticker vi

klockan är alldeles för tidigt på morgonen och jag är på väg till båten. Ikväll vid 8 tiden så tar vi flyget till Turkiet. Vet inet hur tillgången till internet kommer se ut men det visar sig. Nu taggar vi till tusen!
 

Paniken växer

Paniken växer samtidigt som tiden minskar. För varje tikande slag på klockan känner jag mig mer och mer stressad. Behöver jag  verkligen ha med det där? Tänk om jag gör de? Nej, de tar för mycket plats de skiter vi i. Men kanske..
Min garderob är för stor om min väska för liten. Kommer aldirg få plats med allt, samtidigt, ja behöver inte så mycket med mig?
Om mindre än ett dygn måste allt vara klart, och jag är inte ens hemma förrens om 3 timmar.
Blää, hatar att packa. 
 

Frasvåfflor

Eftersom jag varken beffinner mig hemma eller över huvudtaget i Sverige på våffeldagen fick den firas några dagar i förtid. Så otroligt gott!
 
 

2 ½ dl mineralvatten

2 dl mjölk

1 krm salt

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 ½ dl kallt smält smör

 

Blanda vatten, mjölk och salt.  Tillsätt mjöl, blandat med bakpulver. Vispa smeten slät och rör ner smöret. Grädda våfflorna. På mina våfflor hade jag grädde, hallonsylt, granatäpplekärnor och kokos ♥

Älskar livet ♥

Känslan som uppstår när man drar upp rullgardinen på sin lediga torsdag och ser ett enda stor snöyr. Marken och träden är vita och de har snöat hela förmiddagen.
Tur att jag snart söker mig till varmare klimat. Vet inte hur mycket jag sagt om det men om 2 dagar, det vill säga på Fredag, tar jag och mitt fina Gotland södra flygte till Turkiet för en veckas träningsläger. Så jäkla kul skall de bli! Kameran skall självklart med så hoppas på många fina bilder.
 
 
Här kommer jag befinna mig i 1 hel vecka, spela fotboll, äta och träna, älskar livet ♥

It's all about the details

 
Rutig skjorta - Cubus
Grå tröja - H&M
Byxor - Lyckligare jag
Halsring - Ur&penn
Guldringar - Mammas gamla 

Mitt hälsosamma liv

Precis svarat på en tråkig enkät och väntar på att lektionen skall komma igång. Igår efter skolan så åkte jag ju hem till Julia. Först så sprang vi 5 km sen sy gymmade vi nån timme, så himla skönt och de bästa är att jag inte har en sådan hemsk träningsvärk som förväntat, två tummar upp för de!
Ikväll fortsätter jag mitt hälsosamma liv med pingisträning. 
 

 
Instagram - Orleifson
 
 

Måndagen den 18 Mars

Hola!! sitter på Engelskan och är glad. Idag efter skolan så tänkte jag åka till Hemse och hänga med Julia, det blir en springtur och sen gymmet. Längre inlägg än såhär blir det inte för nu börjar lektionen ;)
 

Önskelista

 
Wish list
 
 

Lång bilfärd

Snart dax att brja packa och sedan sätta sig i bilen och åka till Slite. Så drygt att åka bil länge men vi har träningsmatch och de är ju kul. Är bara inte speciellt taggad, så trött! konstigt det där med att desto längre man sover desto tröttare blir man.
 
Slite

Fotboll & Fest

Mycket bra dag om nu frågar mig! efter lunch var jag på Hemse och kollade fotboll. När jag väl kom hem så var de dax att rota runt lite i garderoben för att lista ut vad man skulle ha på sig för kvällen, och gissa vad, hittada rätt redan på första försöket, bra jobbat Mikaela! När de problemet var löst, sminket på och håret fixat åkte ja till Eksta, Ruth har fyllt 20 år så de var dax för fest. Mycket trevligt, de gjorde du bra! ;)



Fotografi

Jag känner hur insperationen flödar. Men utomhus finns inte speciellt mycket vackert att ta kort på. Jag ser mig runt och inser att jag tagit kort på allt som är värt att fota, tycker jag. Men i ett så stort hus som jag bor i tar aldrig alternativen slut. De finns alltid en annan vinkel, ett annat fokus eller ett nytt ljus. Man blir bara hemmablind. Ibland måste man kolla två gånger inann man går till nästa. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 snabba Hälsotips

Skall äta lite sen drar jag iväg på pingis träning. Men innnan jag dra så tänkte jag ger er två hälsotips!
 

- Drick mycket vatten. Du äter inte lika mycket och får dessutom finare och piggare hy. Läs mer om det HÄR

 

- Ät mandel. Ofta får suget efter något sött en att stoppa i sig smågodis hit och dit, men mandlar stillar sockerbehovet minst lika bra och är betydligt nyttigare. Nötter och torkad frukt över lag är bra att stilla godisbehovet med.

 

 

 

 

Dagens lunch - Recept

Idag blev det Ungsbakad lax med potatis & rödbeter, Jätte enkelt, gott och nyttigt!

600 g potatis

500 g färska rödbetor

2 msk smält smör

1 tsk salt

125 g skinn- och benfri lax

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 tsk rosmarin

250g ört cream fraiche

 

Sätt ugnen på 225 grader, använd gärna varmluftsugn men då skall graderna vara 205. Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg dem i en långpanna. Häll över smör och salt. Stek dem i mitten av ugnen ca 10 min. Lägg laxen på ett smort ugnssäkert fat. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Ställ in fatet på ett galler ovanför potatisen i ugnen. Stek ytterligare ca 20 min. Servera med lite smulad fetaost och ört cream fraiche. 

 
 

09:54

Känner mig så där irriterande rastlös då jag vill göra något men inte orkar. Känns också som om en förkylning är på väg. Har verkligen inte tid med det nu så kommande dagar kommer min kost bestå av apelsiner. 

Älska matlagningsprogram!

Så mysig väder det är ute! Kände hur solen värme sådär skönt medans jag cyklade hem från bussen. Sitter och slösurafar lite medans jag kollar på Sveriges Mästerkock, tänk j tröttnar aldrig på matlagningsprogram. På tal om mat, här har ni dagens frukost sammt mellanmål.
 
 
Vaniljyoghurt med havrekuddar, mandel, blåbär och jordgubbar med päron
 
 
Fiberkick med apelsin, kesoröra och granatäppelkärnor

Havre fras och extra plugg

Hemma från skoaln men tyvärr är pluggandet inte slut. Håller på och skirver en uppsatts om Ölands djurpark, inte speciellt kul eftersom jag är helt död i huvuvdet efter den här dagen. Men det är bara att kämpa sig igenom. Och med fotboll på tv, Sverige - USA, och ett packet Havre fras skall det nog gå bra ;)
 

- 9 och träningsstatistik

Hola, godmorgon, glad måndag! Sitter på engelska lektionen nu och vi skall kolla på något program med JAmie Oliver. Termometern visade -9 grader imorse men nu när solen höjt sig över träden så värmer solen så himla skönt! Får ta ett ordentligt ryck med pluggandet när jag kommer hem så jag hinner ut och spriga innan solen försvinner.
Förretsen, igår på träningen så fick vi kolla på våran tränings statestik, har varit närvarande på 15 av 17 träningar vilket motsvarar 88 procent, rätt så nöjd ;) men bättre kan de bli! 
 
Längtar till våran trädgård blir såhär lummig och grön igen ♥

Nu ger vi allt

Helt underbar träning! så otroligt skönt och kände verkligen att jag gav allt, och att jag kunde ge allt utan att kroppen tog emot. När jag kom hem så fann jag där en kyckling i ugnen så nu är även magen nöjd.
Tänkte nu ta min hårddisk och promenera bort till syster min



Åhh, det bästa efter en träning måste nog ändå vara en smoothie fullptlroppad med en massa frukt.och bär <3

Mar. 10, 2013

Inte speciellt mycket har hänt. jag har varit i stan och kollat på hockey och fotboll, har provat joggingskor, kollat med Melodifestivalen med Elin och övningskört lite på gården och i skogen. Nu väntar jag på skjuts till träningen, fys och fotboll väntar i Gardahallen, skönt!


Tofta strandbageri & Hockeyfredag

Heeej! Varit en hela dagen i Tofta strandbageri med klassen. Och måste säga att vi åsta kommit ett mycket gott tunbröd. Skall byta kläder sen skall jag in till Visby. Först tänkte jag kolla på joggingskor och sen är de ju Hockey fredag, får man ju bara inte missa ;)
 
 
Älskar detta undebara soliga väder, så skönt! hoppas verkligen det håller i sig!

1996 - 2013 ♥

Fina fina Sissel, 1996-2013. En av de sötaste katterna jag mött, världens gosigaste mage och de mjukaste tassarna man kan tänka sig.Vem skall nu väcka mig mitt i natten med en blöt nos i ansiktet, vem skall jag dela mina ostbågar med,  och vem skall jag prata med när jag har tråkigt.
Inatt sommnade du in tät intill elementet, där du legat så många andra kalla nätter.
Kommer sakna hur de kunde ligga en hel natt på kudden brevid min och hur du tittade på en när du ville bli
kliad på magen. Hoppas du har de bättre nu, de fötjänar du efter 17 år trogen tjänst ♥
 
 
 

Vitaminer & vatten

Dags att börja tagga till för träningsmatchen ikväll! Och det gör jag med massa vatten och en riktig vitamin smoothie. Det kommer blil jobbigt och tufft men mitt mål är att inte tapp humöret. 
 

When I have a camera in my hand, I know no fear.

En godmorgon är det verkligen. Varit vaken sen en timme tillbaks och nu blir det ett avsnitt av Pretty little liars innan lunch. Vad dagen väntar är inte riktigt spikat ännu men förhoppningvis blir det något med naturen och kameran.
 

ostbågar & knivhugg

kan ju inte säga annat än att skolan var rätt så chilla idag. på eftermiddagen kallade på vi sällskapsresan och åt glass. seb fick de bli en liten roadtripp till stan och hem igen med Jennie.
Så kul på träningen idag också! haha och kan meddela att om man skrattar samtidigt som man gjort 97 situps så känns de som någon hugger en kniv i magen på en, haha! nu är det Aristocats som rullar i vhs spelaren och en skål ostbågar på bordet för att fira ostbågensdag!


I can't give you the sunset, but I can give you the night

Höll på att fota lite på rummet. Hade precis lagt bort kamera då jag ser ut genom fönstret, himlen var helt underbar! Så jag ryckte åt mig kameran, byte objektiv, sprang ner för trappan kastade på mig jackan och for ut i trägårdn. Jag insåg rätt snabbt att det var alldeles för mycket träd ivägen så jag sprang vidare, tog ett litet skutt över staketet och joggade med kameran i högsat hugg längs vägen. Några hundra meter senare såg jag den flammande himeln över åker och knäppte kort efter kort, så vackert ♥
Vem har sagt att det skall vara enkelt allt vara fotograf?
 
 

Lat & Rastlös

Jag hade faktisk i tankarna att "kanske skulle man ta sig en lite springtur idag" Men det var för kallt så de fick va, hahah! Tänkte först och främst spendera lite tid framför datorn och sen får vi se vad som händer. Känner mig galet rastlös samtidigt som jag inte orkar göra ett dugg!
Nu börjar allt bli som vanligt här hemma igen. Marika och Moa har åkte hem, de flesta spåren efter fest är bort och skolan är igång. Men vi har i alla fall en jäkla massa mat kvar så något har jag att göra i alla fall ;)
 

Godmorgon

all snö är nästa bort och de är med ett litet leende faktiskt jag cyklar till bussen. Idag kommer bli en bra dag!

Söndags brunch och 5 milen

var verkligen jätte mysigt igår! var nog i säng till halv 5 i alla fall sen blev det söndags brunch med syskonen vid 12. Så efter lite skidor på tv och lek med Moa så börjar de bli dax att äta och packa för träningen, skönt efter all denna mat, haha ;)






Hummus & lockigt (rött) hår

Nu är de sista förberedelserna i full gång. Rummen skall städas (det vill säga, tömmas på alla grejer) Humms skall blandas, håret mitt skall lockas och kameran skall laddas. Mycket att stå i men än så länge rätt med gott om tid kvar. Gästerna skall anlända till ca 18.30 så då borde vi kunna vara klar. 
 

Projekt frukost: Dag 6

Valnötsbröd med ost & prickigkorv/skinka, o'boy & kiwi
 

Kamerastrul & förberedelser

Hola! Idag bev det tyvärr inget projekt frukost då min kamera inte ville sammarbeta. Syster är hemma med lilla Moa och efter några timmars baby bus så är nu förberedelserna i fullgång för imorgon. Det är dax för mammas 50 års fest! Kul skall det bli men det som mest snurrar runt i min hjärna är olika klänningar, toppar, kjolar och skor. Vad skall jag ha på mig, hur skall håret va, osv..
På tal om hår, nu mera är jag rödhårig! Tog en Cam bild men kvaliten är så löjligt dålig så den tänker jag inte publicera! Men skall förska lägga upp något tills ikväll ;)
 
 
 
 
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se