Dessert till frukost

Det här var ju i alla fall blande det godaste jag ätit till frukost på länge.
Lindalls Nötchoklads kvarg, frysta hallon, jordgubbar, kiwi och lite ekolokisgt jordnöttsmör. 
Smakar typ som en dessert, så gott!
 
 
 
 
 

Att vara produktiv

Älskar att vara produktiv på förmiddagarna. Istället för att gå och lägga mig igen när Henke åkt till jobbet vid halv 9 gick jag faktiskt upp och åt frukost och såg på nyhetsmorgon. Efter det blev det en timmes promenad med Elsa runt i Tofta. Måste skaffa nya vinterskor. Upptäckte när jag pulsade runt där i snön på oupptrampade 
 skogstigar att mina skor läcker.. Inte så mysigt med snö i skorna. 
Men det hindrade inte mig från att skotta hela uppfarten! Känner mig så himla nöjd nu när jag sitter här i soffan, klockan är bara 11.15 och jag har faktiskt gjort något vettigt idag. 
 
Igår morse när jag sätt och åt frukost sa jag till Henke, Det får gärna komma lite mera snö snart. Helt seriöst, 5 minuter började det snö! Och det fortsatte hela dagen. Så lycklig! Har nästan inga vinterbilder så vara bara tvungen att ta en sväng med kameran. Fick lite sällskap att Glenn också ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pasta a la Mikaela

Gick för en stund sen och muttrade lite eftersom både kylskåp och skafferi börjar gapa toma. Så slängde ihop lite av allt möjligt och kan säga att förhoppningarna inte var speciellt höga. Men oj vad gott det blev! Så tänkte nu dela med mig av detta goda recept! Jag höftade fram allt så måtten är väldigt cirka. Om du tycker något är gott ta lite mer av de! 
 
Champinjoner
Köttbullar 
1 klyfta Vitlök
½ Gullök
1 Burk Cream Fraiche
2 msk Tomatpuré
1 msk Ketchup
1 mskSanta maria tacosås medium
Salt/vitpeppar
Basilika
 
Stek Champinjoner och vitlök i olja. Ställ åt sidan när svampen är klar. Stek köttbullar och lägg åt sidan. Fräs lök i en stekpanna, häll i  tomatpuré och stek ihop med löken. Häll över cream fraiche, tacosås och ketchup. Krydda med salt, peppar och basilka och låt puttra ihop. Innan servering häll över champinjonerna, köttbullarna och blanda ihop. Servera med Pasta!
 

 
 
 
 
 

Tips från coachen

Varför har jag inte hört om denna tidigare? Hittade den på rean på Lindex så tänkte att jag kunde testa något nytt. Fattade först inte riktigt hur det funkade, men verkligen hur enkelt och smidigt som helst. Det är som en svamp i hela burken som man bara trycker ner fingret i, håller några sekunder och sen är nagellacket helt bort!
Blev så imponerad, för trodde verkligen aldirg att det skulle vara så bra!
Detta är det enda jag jag kommer köpa i fortsättningen gällande nagellacksborttagningsmedel, 5 av 5!
 
 
 

Hero to zero

Lördagmorgon och en riktigt sovmorgon, hur skönt är inte det? Kan se fram emot att gå och lägga mig på Fredag kvällar för jag ser så mycket fram emot lördag morgon. Tror det har något med barndomen att göra. För det var på Lördagar alla bra barnaprogram visades på Kanal 5! Sailor Moon, Batman, Superman, Justice League och så vidare. Var en riktgt fan av superhjältar när jag var liten. Såg typ bara på Batman och Spiderman. Och nu i vuxen ålder har jag inte sett en enda av Marvels filmer, pinsamt..
 
Denna karaff och ljusstakar är kommer ni få se så mycket av. Dels för jag tycker det är så himla fina och dels för att de står mitt i vardagsrummet som är det rummet med helt klart bäst ljus i när man skall foto. 
 
 
 
 
 

The Ultimate Fredagsmys & Lite Inredning

Brasan är tänd, ljusen är tända och  Fångarna på fortet går på tvn. Nu fattas det bara popcorn sen har  jag nog uppfyllt de flesta kriterierna för klassisk fredagsmys. Alltså  hur söta är inte katterna? De verkar  uppskatta  värmen  lika mycket  som jag gör 
 
 
 
 
Och har ni sett mina senaste inköp? Fick ett presentkort på Åhlens i födelsedagspresent och det utnyttjade jag till att köpa en fin karaff som jag länge velat ha, 2 glas och en bricka.
Ljusstakarna hittade jag samma dag fast på second hand.
Tänkte först att jag kunde spraya dom i guld, men tyckter faktiskt de var rätt så fina som de va! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bondelind

Så fantastisk underbart det är med fredag! Känner mig riktigt peppad idag, känner hur arbetsdagen bara kommer flyga förbi! Snart dags att byta pyjamasbyxorna mot jensen och svida om till något lite mer representabelt än min nu urtvättade, lite för stora hoddie. På senaste har jag verkligen fallit in på less is more.  Älskar att bara slänga på mig ett par snygga jeans, en stilrentröja och en nice klocka.
 
 
 
 
 

Tvåtusenfemton

Tycker alltid det är lika ku att titta tillbaka på året som varit. När jag sitter och bläddrar igenom alla mina fotomappar inser jag hur svårt det är att hålla isär allt. Åren bara flyter på, och tider går verkligen hur fort som helst. I år har jag gjort en hel del faktiskt, som jag redan glömt av. 
 
En av årets absoluta höjdpunkter vart ju helt klart studenten. Villa bara göra om de dagarna om och om igen. Den euforin och geniuna glädjen man kände är ju oslagbar.
 
 
Under sommaren drog jag till Jersey och spelade mitt försa och förhoppningvis inte sista Island Games. En vecka jag sent kommer glömma!
 
 
Sommaren på Gotland vart det inte så mycket av. Jag jobbade cirka hela sommaren så han varken med Kallis, Så mycket burgsvik eller något annatjag tänkt. Men det blev i alla fall ett årligt besök på medeltidsveckan. Testa lite roliga hattar, leka krig och äta vildsvin, det är väl det man gör.
 
Jag och Henke flyttade ut tillLevide en kort period och straxt där innan utökade vi med de två sötaste små kattungarna jag sett, Frodo och Glenn
 
 
Det blev höst även i år och jag och Henke åkte en vecka tll Rhodos. Faktiskt första gången jag reser bort i ren semester. Den veckan var verkligen hlt perfekt. Vädret var on top och allt var bara hur bra som helst
 
Detta året har helt klart toppat vad gällande upplevelser. Har insett att resa verkligen är något jag vill göra. och det är helt klart något som skall bli av 2016! Nyårslöften är jag inte så mycket för, då jag är alldeles för odiciplinerad för att kunna hålla något sådant. Men 2016 skall bli året då jag pushar mig själv till att testa nya saker. Stiga ut ur min comfort zone. Sen om det är att testa en konstig rätt på en resturang eller hoppa bungey jump på Nya Zeeland det får vi se vart livet för mig.
2015 kommer bli svårtoppat men man kan alltid det det ett försök!
 

Precis som på bio

Jag fick ju i alla fall den bästa julklappen. Världens snyggaste och bästa popcornmaskin. Denna används flitigt här hemma kan jag säga. Gillar verkligen stilen. Det här klassiska lite gammelmodiga. Man verlkigen känner doften av smält smör och hör hur en film dånar igång bakom den stängda dörren längre bort. Jag ÄLSKAR att gå på bio, speiellt 3D. Det är det bland det bästa som hänt världens underhållning. Nu kan jag i alla fall låtasas att jag är på bio hemma i soffan när jag sitter där med mina lilla papperskartong
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se